Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Uitgelichte artikelen

Het evenement ‘Ete bij de Boer XL’, onderdeel van het hoofdprogramma van Culturele Hoofdstad, is uitverkocht. Op 23 juni schuiven ruim duizend gasten aan voor een bijzondere aardappelmaaltijd in acht verschillende schuren aan de Oudebildtdijk.
Het beheerplan Natura 2000 voor het IJsselmeergebied ligt van 20 maart tot en met 1 mei 2018 ter inzage. In deze periode kunnen belanghebbenden op de plannen een beroep in dienen.
Zaterdag 24 maart 2018 presenteren Annette van Ruitenberg, Ruth de Ruwe en Tanja van den Berge het nieuwe boek De Smaak van Texel.
Op zaterdag 24 maart 2018 presenteert het Vlielandse folkduo Drijfhout zijn nieuwe cd ‘Wantij’ in galerie de Reddingbootschuur op Vlieland.
Cor Gransbergen introduceert het boek dat zijn vrouw Hennie en hij schreven naar aanleiding van zijn corredpondentie en herinneringen aan de walvisvaart op de Willem Barendsz, net na de Tweede Wereldoorlog. Het boek heet ‘Een walvis als boterham - Herinneringen van een Amelander walvisvaarder.’
In het kader van LF2018 heeft beeldend woordkunstenaar Connie Harkema ruim 50 schilderijen gemaakt, veel daarvan met een gedicht. Zij zijn dit hele jaar in verschillende samenstellingen op diverse locaties te bezichtigen onder de titel "Friesland in Europa". Het schilderij van de Elfstedenstad Sloten hangt tot 5 april in het Antonius Ziekenhuis Sneek.
Het WAD in beeld is een fotografisch project over en voor de Waddeneilanden door 5 fotografie studenten van de Fotovakschool in Apeldoorn.

Advertentie

Advertentie