Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Uitgelichte artikelen

Op deze site worden advertenties gepubliceerd. Deze site is mede door inkomsten uit die advertenties voor een ieder toegankelijk. Zet dus die adblocker uit, mocht je die gebruiken. Daarvoor alvast bedankt.
Op Terschelling worden zilte gewassen en groenten geteeld; met de smaak van Terschelling. De producten worden door de lokale horeca gebruikt. Ook wordt er een pluktuin aangelegd. Voor dit project ontvangt Stichting De Zilte Smaak bijna € 21.000,- subsidie uit het provinciale Iepen Mienskipsfûns (IMF). De totale investering bedraagt ruim € 52.000 euro.
PostNL vervangt eén voor één op alle vijf Waddeneilanden de diesel-voertuigen voor elektrische auto’s, scooters en fietsen. Post en pakketten worden daarmee uitsluitend elektrisch, op de fiets of te voet bezorgd. Hiermee zet PostNL de volgende stap in het verduurzamen van haar werkzaamheden.
Binnen drie weken is de eerste druk van 'Eilandliefde' uitverkocht. De roman over Ameland, geschreven door G. Smit, krijgt een tweede editie. Het boek is gebaseerd op het levensverhaal van de schrijver, die onder pseudoniem werkt. De auteur heeft Amelander wortels. Het is Goof Versluis, zoon van de Amelandse Jacoba Smit en Henk Versluis.
Op 9 maart organiseerde Dorpsbelang Ternaard en de actiegroep Laat Friesland Niet Zakken een informatieavond in dorpshuis Tunawerth in Ternaard. Meer dan 60 mensen waren aanwezig en luisterden naar de visie op gaswinning van onder andere de Friese gedeputeerde Michiel Schrier, wethouder Van der Ploeg, de Statenfracties van FNP, SP en PvdA.
Tijdens de 10e Nacht van de Filosofie Fryslân neemt een grote groep internationale kunstenaars uit Portugal, Polen, Spanje, Duitsland, Zweden en Fryslân het publiek mee op een artistiek avontuur in de vorm van een experimenteel diner met performances, mediakunst en dans.
Zangworkshop voor koorzangers die alles uit hun stem willen halen wat erin zit. Verschillende technieken komen aan bod en ook de hersenen trainen mee. De workshop is ook geschikt voor dirigenten.
Er komen meer controles op loslopende honden in het Lauwersmeergebied. Dat hebben Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de politie met de toezichthouders van de provincie Groningen afgesproken na afgelopen weekeind.

Advertentie

Advertentie