U bent hier

Vrienden van Amelander Historie

Sinds kort heeft platform Amelander Historie een besloten groep op Facebook aangemaakt met de titel 'Vrienden van Amelander Historie'. Deze groep is speciaal aangemaakt voor historici, genealogen en andere geïnteresseerden die actief met de geschiedenis van Ameland en haar bewoners zijn. Regelmatig worden tips gegeven waar u historische en genealogische bronnen over Ameland(ers) kunt vinden. Ook biedt de groep ondersteuning voor een ieder die vastloopt in zijn onderzoek en wat hulp kan gebruiken. Vragen met betrekking tot uw voorouders kunt u dus plaatsen maar ook bijvoorbeeld een foto van een onbekend huis op Ameland of portretfoto's van verre familieleden.

We hebben voor een besloten groep gekozen zodat alleen de leden van de groep uw berichten en informatie kunnen zien. Verder kan iedereen lid worden door een lidmaatschapsverzoek te doen. Nieuwe leden beantwoorden van tevoren de vraag naar welke personen en/of onderwerpen ze onderzoek doen. Uiteindelijk hopen we met deze groep onderzoek naar Ameland aan te moedigen en toegankelijker te maken. Ook zou het geweldig zijn als een onderzoek tot een publicatie op ons platform zal leiden.  

Alleen gebruikers van Facebook kunnen lid van deze groep worden. Als u naar de Facebookpagina van Amelander Historie zoekt, klikt u links op 'Groepen'. Vervolgens kunt u op de groep 'Vrienden van Amelander Historie' klikken en lid worden. Wordt u ook vriend van Amelander Historie? Natuurlijk!

Bronnen: 

Amelanderhistorie.nl

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie