U bent hier

Alle publicaties

 • Datum: 19-07-2017
  WP-Actie nummer 15. Post je mooiste zomerse waddenfoto op Waddenpost.
 • Datum: 20-11-2017
  Als een van Europa’s meest ambitieuze en innovatieve natuurherstelprojecten is Marker Wadden vanaf deze maand onderdeel van het European Rewilding Network. De organisatie Rewilding Europe verbindt, ondersteunt en versterkt projecten in Europa waarin gewerkt wordt aan herstel van natuurlijke dynamiek en wildere natuur.
 • Datum: 20-11-2017
  Op maandagavond 27 november 2017 vindt de startbijeenkomst De Alde Feanen & Culturele Hoofdstad plaats in ‘Theaterkerk’ De Bidler.
 • Datum: 20-11-2017
  De Waddenvereniging en de Stichting Verdronken Geschiedenis organiseren een ‘oude verhalenavond’ over de afsluiting van de Lauwerszee.
 • Datum: 20-11-2017
  In zijn eerste debat, vorige week, met de Tweede Kamer over gaswinning rond de Waddeneilanden liet minister Wiebes zich niet overtuigen door Kamerleden, bestuurders uit Noord-Nederland en de burgemeesters van alle Nederlandse Waddeneilanden.
 • Datum: 20-11-2017
  Het besluit over gaswinning in Groningen moet over en wel onder verantwoordelijkheid van de nieuwe minister Wiebes (VVD). Niet voor het eerst had het ministerie onder leiding van voormalig minister Kamp (VVD) een te slecht beargumenteerd besluit over deze gaswinning genomen.
 • Datum: 20-11-2017
  Zondag ontvingen de pieten en Sinterklaas bezoek in het Pietendorp bij Kaap Skil. Veel kinderen maakten gebruik van de kans eens te zien waar de pieten slapen als ze op Texel zijn. Twee van hen lagen trouwens nog steeds in hun stapelbed in de molen. Gelukkig waren alle andere pieten wél wakker. Met hen werd druk gespeeld, gerend en geknutseld.
  Met Sint op de foto
 • Datum: 19-11-2017
  Het is 29 oktober en de eerste Jutterslantaarn is klaar. De stand van de actie is op deze datum 1 euro. Het doel is 50.
 • Datum: 19-11-2017
  Een nieuwe lantaarn voor het boeket jutterslantaarns. Voor de actie SamenLoop voor Hoop Ameland maken we lantaarns van juttersgoed. Van plastic, een stok of buis van het strand, vissersdraad of een veter van de vloedlijn. Soms zit er een tandenborstel bij en af en toe een restant van een ballon.
  Nasi Bami Groente lantaarn
 • Embedded thumbnail for Kom op Verhaal op Schiermonnikoog
  Embedded thumbnail for Kom op Verhaal op Schiermonnikoog
  Datum: 18-11-2017
  2018 wordt een bijzonder jaar op Schiermonnikoog!
 • Datum: 17-11-2017
  Onze winkel in Twijzelerheide s opgeheven maar we hebben nog wel een website. Ook mogen de mensen nog spullen van de website ophalen op afspraak.
  Masker van Greyland
 • Datum: 17-11-2017
  Icoon Afsluitdijk, het design innovatie programma van ontwerper en innovator Daan Roosegaarde en zijn team van experts is officieel gelanceerd. In aanwezigheid van Directeur-Generaal Rijkswaterstaat Michèle Blom is op 16 november 2017 het startschot gegeven van het programma.
  Icoon Afsluitdijk
 • Datum: 16-11-2017
  Ha Ria, Altijd leuk om weer even van je te horen en zeker ook leuk om je te schrijven. Bonaire mag dan aan de ander kant van de wereld liggen, maar zo via social media, mail en dit blog is het toch ook weer heel dichtbij. Dat was in de tijd van Hidde Kat wel anders.
  Sint op Ameland
 • Datum: 16-11-2017
  Wolkom by ús yn 2018! Lancering website Bijwiewiljijslapen?
  Bij wie wil jij slapen - Foto Laura Zwaneveld
 • Datum: 16-11-2017
  Nou, gelukkig heb je 'dat gedoe met die galblaas' achter de rug. Dat klonk allemaal niet zo fraai. Nu maar mooi werken aan je conditie en veel eropuit. Foto's maken, genieten van het landschap en tegelijk goed in beweging zijn. Dat is goed voor lijf en leden, en voor de geest.
  Tante Annie
 • Datum: 16-11-2017
  Eigenlijk is het een groot geheim, maar wij zijn erachter gekomen: als Sinterklaas met zijn pieten op Texel is, slapen de pieten bij Kaap Skil! Omdat ze altijd heel veel te doen hebben, moeten we ze natuurlijk hun rust gunnen. Maar op zondag 19 november stellen ze het Pietendorp open, van 14-17 uur. Voor alle kinderen die eens bij de pieten op bezoek willen in plaats van andersom.
  Kinderklaas en Piet - Foto Bart van Maarseveen
 • Embedded thumbnail for In volle zee van Mrozek
  Embedded thumbnail for In volle zee van Mrozek
  Datum: 16-11-2017
  NoortOost Producties komt met haar vierde productie. 'In Volle Zee' is een eenakter van Slavomir Mrozek en speelt speelt zich volledig in open zee af. Een vlot en drie drenkelingen. Alle voorraden zijn op, er is geen kruimel meer. Wat gaan ze eten? Of .... ?
 • Datum: 15-11-2017
  De TX27 zag vanmiddag een groot kadaver drijven bij de Stuifdijk: een walvis. In zo’n geval waarschuwt een visser natuurlijk zijn walvisgekke collega Adrie Vonk. Vonk belde op zijn beurt Rutger Oosterhuis van Het Sop en samen versleepten zij het dier naar de NIOZ-haven om het te bergen. Dit was sowieso noodzakelijk, omdat het een gevaar vormde voor de scheepvaart.
  Het kadaver van de dwergvinvis ligt in de NIOZ-haven
 • Datum: 14-11-2017
  Project Icoon Afsluitdijk van Studio Roosegaarde vanaf 17 november te zien in Kazemattenmuseum.
  Project Icoon Afsluitdijk
 • Datum: 13-11-2017
  Expositie ter gelegenheid van de 65e verjaardag van Antje Sonnenschein t/m 17 december 2017 in Waddengoud Galerie Het Raadhuis in Eenrum in Groningen.
  Schilderij Antje Sonnenschein
 • Datum: 13-11-2017
  Er is weer een nieuwe juterslantaarn gemaakt. Het materiaal van deze zevende lantaarns van juttersgoed komt van het strand waar op 11 november een strandval plaatsvond.
  Jutterslantaarn Strandval
 • Datum: 11-11-2017
  Zaterdag 18 november komt Sesam Sensation naar Holwerd voor alweer de derde editie van Holwerd Live!
  Sesam Sensation
 • Datum: 11-11-2017
  Topsport for Life maakt kans op een bijdrage van 7000 euro, te besteden aan een vakantie voor zwaar zieke mensen op Ameland. Topsport for Life heeft uw stem nodig om eerste te worden bij deze actie en de prijs in de wacht te slepen. Dan kan er in juni 2018 weer een reis naar Ameland georganiseerd worden.
  Totpsport for Life op Ameland - Foto Persbureau Ameland
 • Embedded thumbnail for Stem op Topsport for Life
  Embedded thumbnail for Stem op Topsport for Life
  Datum: 10-11-2017
  Gasten van Topsport for Life, ernstig zieke mensen die willen genieten en avonturen willen beleven, gaan met wadgids Harmen Wijnberg het wad bij Ameland op.
 • Datum: 10-11-2017
  Topsport for Life maakt kans op een bijdrage van 7000 euro, te besteden aan een vakantie voor zwaar zieke mensen op Ameland. Topsport for Life heeft uw stem nodig om eerste te worden bij deze actie en de prijs in de wacht te slepen. Dan kan er in juni 2018 weer een reis naar Ameland georganiseerd worden.
  Topsport for Life
 • Datum: 10-11-2017
  Een feest der herkenning tijdens deze Doarpswurk dorpendag2017 maar we gaan vooral ook inspiratie delen. Er staan excursies geplant naar het zonnepark en de zorgboerderij van Garyp, het project Holwerd aan Zee en een rondleiding door het cradle-to-cradle MFC van Rottevalle. In de avond is er ruimte voor dialoog en netwerken.
 • Datum: 09-11-2017
  Arriva en Stadler tekenen voor de bouw van 18 treinen van de toekomst
  Arriva en Stadler tekenen voor de bouw van 18 treinen van de toekomst
 • Datum: 09-11-2017
  De provincies Friesland, Drenthe en Groningen vinden dat er per direct een afbouwplan moet komen voor de gaswinning onder de Noordelijke provincies en de Waddenzee. Dat blijkt uit de ‘slotverklaring’ van maatschappelijk organisaties die zij donderdag tijdens de Noordelijke Klimaattop in Groningen hebben ondertekend.
 • Datum: 09-11-2017
  Het is tijd voor een strandwandeling. Eigenlijk is het daar altijd wel tijd voor. Niets zo verkwikkend als een loopje door de duinen, een tripje over het strand en het volgen van de vloedlijn. Je haalt er heel wat vitamine W mee op, de vitaminen waar de Waddeneilanden het alleenrecht op hebben. Het is de combinatie van gezonde lucht, zwemmen, wandelen en genieten van de natuur die heilzaam is voor
 • Datum: 09-11-2017
  Directeur Arjan Berkhuysen neemt eind dit jaar afscheid van de Waddenvereniging. Berkhuysen wordt directeur van de World Fish Migration Foundation, een jonge organisatie die het onderwerp vismigratie wereldwijd op de kaart wil zetten
  Arjan Berkhuysen - Foto Henk Postma

Pagina's