U bent hier

Alle publicaties

 • Datum: 19-07-2017
  WP-Actie nummer 15. Post je mooiste zomerse waddenfoto op Waddenpost.
 • Datum: 19-07-2017
  Winnaar van WP-Actie 15 wordt de Waddenposter die de mooiste zomerse foto van de Wadden post in een fotoalbum, voor 31 december 2017.
  Waddenpost
 • Datum: 21-07-2017
  Vaarrecreanten in de Waddenzee die op grotere boten varen houden zich over het algemeen goed aan de regels in dit bijzondere natuurgebied. Zo houden schippers van zich goed aan de maximum−snelheid. En de gesloten gebieden worden over het algemeen goed gerespecteerd.
  Haven van Schiermonnikoog - Foto Nyckle Sijtsma
 • Datum: 19-07-2017
  Fryslân siket in Dichter fan Fryslân. In poëtysk ambassadeur dy’t op in moderne wize ferslach docht fan wat der yn ús provinsje spilet. In dichter dy’t ticht op de aktualiteit stiet en maatskiplike fragen by in breed publyk ûnder de oandacht bringe kin. In dichter dy’t kleur jout oan de lytse en grutte foarfallen yn ús provinsje. Wa wurdt de earste Dichter fan Fryslân?
 • Datum: 19-07-2017
  De petitie ‘Afvaloven Harlingen dicht nu er PAKS aangetroffen zijn‘ is op 3 juli jl. online gezet op de site petities.nl. Wij, een aantal verontruste burgers, is deze actie gestart omdat wij ons al jaren zorgen maken over de uitstoot van gevaarlijke stoffen zoals dioxine van de afvaloven (REC) in Harlingen.
 • Datum: 19-07-2017
  Woningmarktanalyse brengt woningvraag en -aanbod in Noordoost Fryslân in beeld
 • Datum: 19-07-2017
  Veel belangstelling voor ondertekening eerste landelijke Regiodeal in Buitenpost
  De groep - Foto Binne-Louw Katsma
 • Datum: 19-07-2017
  De foto van de schaduw is een illustratie bij het Waddengedicht Schaduw. De foto is een zomerse foto, op een van de Waddeneilanden genomen. Wij zijn het, mijn vrouw en ik en de zomerse zon maakt de schaduw scherp.
 • Datum: 19-07-2017
  De ondergrond waarop zij lopen is strandzand; dit is in beeld gebracht.
  Schaduw - Foto Lenze L. Bouwers
 • Datum: 19-07-2017
  Waddenposter Harald Kouseband is de winnaar van de WP-Actie 14. Hij maakte verschillende foto's van zonsondergangen, maar deze is de allermooiste, volgens Waddenpost. Het is een bijna magisch beeld van een zee in rust en een aanstaande nacht.
  Zee in rust - Foto Harald Kouseband
 • Datum: 19-07-2017
  Ondernemers uit de provincie Groningen kunnen vanaf vandaag subsidie krijgen voor drie nieuwe programma's die onder de Groninger Ondernemersregeling vallen. De programma's zijn: Ondernemer coacht ondernemer van VNO-NCW en MKB Noord, Excelleren in export naar China van het bedrijf Splendid China en de scholingspool Noord van OpleidingsBedrijf Metaal van de Metaalunie.
 • Datum: 19-07-2017
  De provincie Groningen steekt tot 2020 ruim vier miljoen euro in de verbetering van het fietsverkeer. Met dit geld wordt het aantal fietsenstallingen en fietskluizen bij overstappunten uitgebreid. Verder wordt een aantal fietspaden en fietsoversteken veiliger gemaakt.
 • Datum: 19-07-2017
  Nykle Dijkstra van de Historische Vereniging Noordoost-Friesland heeft een Dokkumer zeeroverslied uit 1630 ontdekt. Hij kwam het eeuwenoude lied via de Nationale Liederenbank (Meertens Instituut) op het spoor. Het originele document met tekst en melodie bleek in een bibliotheek in Londen te liggen.
  Instuderen zeeroverslied
 • Datum: 18-07-2017
  Fletcher Hotels wordt de nieuwe eigenaar van de monumentale Parnas panden aan het Hofplein in Leeuwarden. Het college van burgemeester en wethouders heeft daar vandaag, 18 juli, groen licht voor gegeven.
 • Datum: 18-07-2017
 • Datum: 18-07-2017
  Walvissen spreken enorm tot de verbeelding. Bij het woord walvis denkt iedereen aan enorme zeereuzen, maar ook de kleine bruinvis is een walvis. Eigenlijk zijn dolfijnen ook walvissen, maar andersom geldt dat niet. Kortom: er valt veel te vertellen over walvissen. Vandaar dat Ecomare op dinsdag 25 juli een Walvisdag organiseert.
  Reizende walvisziekenhuis - Foto SOS Dolfijn
 • Datum: 17-07-2017
  Het straattheater tijdens de Admiraliteitsdagen wordt steeds professioneler. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal acteurs meer dan verdubbeld, van 25 naar 60 spelers. Er zijn meer rollen en scenes bijgekomen en de kostuums zijn gevarieerder.
 • Datum: 17-07-2017
  De Waddengoud gecertificeerde klipper Najade maakt van 4 augustus t/m 13 augustus een prachtige meerdaagse zeiltocht over 't Duitse wad.
 • Datum: 14-07-2017
  Restaurant Wambinge van Hotel Greenside in De Koog op Texel heeft deze zomer een menu vol Texelse producten. Een kaart met prachtige gerechten met zuivel, kaas, honing, garnalen, vis en aardbeien van Texelse bodem. En last but not least: Texels lamsvlees.
  Restaurant Wambinge
 • Datum: 12-07-2017
  Het gebied rondom de Waddendijken aan de vastelandskust van Noord-Holland, Friesland en Groningen, is voor veel Nederlandse toeristen nog een onbekende plek. Een speciale interactieve kaart wijst toeristen vanaf deze zomer op al het moois dat er in deze regio is te beleven. Archeologische vondsten, cultuur, bijzondere natuur, relevante fiets-en wandelpaden.
  Op de dijk - Foto Marcel van Kammen
 • Datum: 11-07-2017
  Enkele jaren geleden heeft de paardensnack Algae-Bites van Eco Protecta het Waddengoud keurmerk gekregen. Dat veevoer gecertificeerd wordt, is op zich al bijzonder, maar dat dit hapje voor paarden gemaakt wordt van algen afkomstig uit het Waddengebied is misschien nog wel het meest bijzonder. Paardenrecreatiebedrijf Puur Terschelling in Waddengouddorp Oosterend op Terschelling verkoopt het.
  Algae-Bites
 • Datum: 11-07-2017
  Geneeskrachtige Kruiden workshop op dinsdag 15 augustus, door Nieteke Roeper en Gerda Bloem.
 • Datum: 11-07-2017
  Geneeskrachtige Kruiden workshop op woensdag 19 juli en dinsdag 15 augustus, door Nieteke Roeper en Gerda Bloem.
 • Datum: 11-07-2017
  Over kruiden valt zoveel te vertellen! De ene maakt je rustig, de ander werkt bij ontstekingen. Als thee, tinctuur of groente. Tijdens de workshop Geneeskrachtige Kruiden op woensdag 19 juli en dinsdag 15 augustus delen Nieteke Roeper en Gerda Bloem hun kennis over kruiden. De workshops vinden plaats in de Oudheidkamer. Aanvang 19.00 uur, kosten € 15,-.
  De kruidentuin - Foto Ecomare
 • Datum: 11-07-2017
  Het is opvallend hoeveel bedrijven de Admiraliteitsdagen in Dokkum steunen. Met meer dan 200 bedrijven die het maritieme festival in Dokkum sponsoren, is de betrokkenheid bijzonder groot. ,,Er zijn wel een paar sponsoren gestopt wegens verhuizing of om financiële redenen, maar we hebben er ook weer een heleboel nieuwe sponsoren bijgekregen’’.
  Admiraliteitsdagen
 • Datum: 11-07-2017
  Een gezellig dagje uit met familie, vrienden of vriendinnen? Denk dan ook eens aan Dokkum! De organisatie van de Admiraliteitsdagen biedt in samenwerking met Dalstra Reizen en Restaurant-Steakhouse De IJsherberg een uniek dagarrangement aan.
  Admiraliteitsdagen
 • Embedded thumbnail for Jamsessie Celtic Music Festival
  Embedded thumbnail for Jamsessie Celtic Music Festival
  Datum: 11-07-2017
  Celtic Music Festival in Onder de Vuurtoren in Hollum op Ameland was op 7, 8 en 9 juli. In 2017 was het de achtste editie. De laatste middag van het festivalweekend is traditiegetrouw voor de jamsessie.
 • Datum: 11-07-2017
  De IJsselmeerdijk ten westen van Lemmer is weer veilig. Over een lengte van vijf kilometer is de groene dijk de afgelopen drie jaar met gemiddeld een meter klei verhoogd. De dijk voldoet weer aan de wettelijke veiligheidseisen van het Hoogwaterbeschermingsprogramma en biedt de komende 50 jaar bescherming tegen hoogwater.
  Bé de Winter, dagelijks bestuurder Wetterskip Fryslân, Richard Jorissen, directeur Hoogwaterbeschermingsprogramma, en Johannes van der Pal, wethouder gemeente De Fryske Marren, verklaren de IJsselmeerdijk ten westen van Lemmer veilig. Links op de foto: Pieter Haringsma, stadsomroeper van Sloten - Foto Daniël Hartog
 • Embedded thumbnail for Stormproef in Deltagoot
  Embedded thumbnail for Stormproef in Deltagoot
  Datum: 10-07-2017
  Stormproef met Fries asfalt kan miljoenen besparen voor dijken in heel Nederland De g vond in de Deltagoot bij Deltares de eerste stormproef plaats met asfalt uit de Friese Waddenzeedijk bij Lauwersmeer. In de enorme golfgoot van 300 meter lang, 9,5 meter diep en 5 meter breed wordt onderzocht wanneer een dijk met verouderde asfaltbekleding bezwijkt door er zware golven op te laten klappen.
 • Datum: 10-07-2017
  Stormproef met Fries asfalt kan miljoenen besparen voor dijken in heel Nederland

Pagina's