U bent hier

Alle publicaties

 • Datum: 01-03-2017
  Op deze site worden advertenties gepubliceerd. Deze site is mede door inkomsten uit die advertenties voor een ieder toegankelijk. Zet dus die adblocker uit, mocht je die gebruiken. Daarvoor alvast bedankt.
 • Datum: 27-03-2017
  Op Terschelling worden zilte gewassen en groenten geteeld; met de smaak van Terschelling. De producten worden door de lokale horeca gebruikt. Ook wordt er een pluktuin aangelegd. Voor dit project ontvangt Stichting De Zilte Smaak bijna € 21.000,- subsidie uit het provinciale Iepen Mienskipsfûns (IMF). De totale investering bedraagt ruim € 52.000 euro.
 • Datum: 27-03-2017
  Op 17 juni komt de slotvrouwe van het Martenahuis in Franeker, Sophia van Vervou, weer thuis! En ze brengt haar kersverse echtgenoot Wytze van Cammingha mee. In hun mooiste, meest modieuze kleren laten ze zien dat zij een machtig en rijk koppel zijn. De twee manshoge huwelijksportretten door Frieslands beste zeventiende-eeuwse schilder Wybrand de Geest zullen de muren van het Martenahuis tooien.
  Wytze van Cammingha
 • Datum: 27-03-2017
  PostNL vervangt eén voor één op alle vijf Waddeneilanden de diesel-voertuigen voor elektrische auto’s, scooters en fietsen. Post en pakketten worden daarmee uitsluitend elektrisch, op de fiets of te voet bezorgd. Hiermee zet PostNL de volgende stap in het verduurzamen van haar werkzaamheden.
 • Datum: 27-03-2017
  Binnen drie weken is de eerste druk van 'Eilandliefde' uitverkocht. De roman over Ameland, geschreven door G. Smit, krijgt een tweede editie. Het boek is gebaseerd op het levensverhaal van de schrijver, die onder pseudoniem werkt. De auteur heeft Amelander wortels. Het is Goof Versluis, zoon van de Amelandse Jacoba Smit en Henk Versluis.
  Eilandliefde, tweede druk
 • Datum: 27-03-2017
  Op 9 maart organiseerde Dorpsbelang Ternaard en de actiegroep Laat Friesland Niet Zakken een informatieavond in dorpshuis Tunawerth in Ternaard. Meer dan 60 mensen waren aanwezig en luisterden naar de visie op gaswinning van onder andere de Friese gedeputeerde Michiel Schrier, wethouder Van der Ploeg, de Statenfracties van FNP, SP en PvdA.
 • Datum: 27-03-2017
  Tijdens de 10e Nacht van de Filosofie Fryslân neemt een grote groep internationale kunstenaars uit Portugal, Polen, Spanje, Duitsland, Zweden en Fryslân het publiek mee op een artistiek avontuur in de vorm van een experimenteel diner met performances, mediakunst en dans.
 • Datum: 24-03-2017
  Zangworkshop voor koorzangers die alles uit hun stem willen halen wat erin zit. Verschillende technieken komen aan bod en ook de hersenen trainen mee. De workshop is ook geschikt voor dirigenten.
  Ellen Bakker
 • Datum: 24-03-2017
  Er komen meer controles op loslopende honden in het Lauwersmeergebied. Dat hebben Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de politie met de toezichthouders van de provincie Groningen afgesproken na afgelopen weekeind.
 • Datum: 23-03-2017
  Noordoost Fryslân heeft de ambitie om het Bruto Regionaal Product met € 400 miljoen per jaar in 2025 te laten stijgen door in te zetten op innovatie en ondernemerschap, een leven lang leren en partnerschap. In het bijzonder voor de stuwende sectoren agrifood en de maakindustrie.
 • Datum: 23-03-2017
  Tijdens de raadsvergadering van 21 maart maakte burgemeester Stellingwerf (foto) bekend niet te solliciteren op de vacature naar burgemeester van het eiland die binnenkort ontstaat.
  Waarnemend burgemeester Stellingwerf
 • Datum: 22-03-2017
  De roman 'Eilandliefde' is geschreven door G. Smit en is gebaseerd op het levensverhaal van Goof Versluis. Goof is een zoon van de Amelandse Jacoba Smit en Henk Versluis. Met dit boek brengt hij een ode aan het eiland dat hem zo lief is.
  Omslagfoto Eilandliefde
 • Datum: 22-03-2017
  Kinderen uit de groepen 7 en 8 van CBS Immanuel in Noard Burgum hebben vanmorgen driehonderd bomen aangeplant in het Geboortebos van de gemeente Tytsjerksteradiel in Noardburgum. In de periode van 1 januari 2016 t/m 20 maart 2017 zijn er 327 baby’s geboren in de gemeente Tytsjerksteradiel.
  CBS Immanuel
 • Datum: 20-03-2017
  De Dag van de Garnaal op 6 mei 2017 is een feestelijke dag op de haven van Lauwersoog, maar heeft ook een schaduwzijde. De haven staat economisch onder druk. Het Westgat, de vaargeul tussen Schiermonnikoog en Ameland geeft de enige toegang voor grote schepen naar haven Lauwersoog. Het Westgat is aan het verzanden: op het meest ondiepe stuk staat nu nog geen 5 meter water, waardoor grotere ...
  Grote kotters - Foto DvdGarnaal
 • Datum: 19-03-2017
  De door algen groen uitgeslagen monumentale witte vuurtoren op Schiermonnikoog (ook wel watertoren genoemd) krijgt een uitgebreide opknapbeurt. Dankzij een aanzienlijke gift van een anonieme gever is het budget na jaren van besprekingen met eigenaar KPN eindelijk rond.
  Witte toren wordt weer wit.
 • Datum: 19-03-2017
  Foto en gedicht over zonsondergang op Ameland.
  Gedicht en foto zonsondergang op Ameland
 • Datum: 17-03-2017
  Open zangworkshop door zangcoach Ellen Bakker in Ternaard. Voor iedereen die graag zingt en er een middag helemaal uit wil zijn.
 • Datum: 17-03-2017
  Lijkt het jou wat je steentje bij te dragen om de Amelander foodcultuur verder vorm te geven, te ontwikkelen en te promoten? Stichting Amelands Produkt is op zoek naar een nieuwe voorzitter.
  Producten Amelands Produkt
 • Datum: 17-03-2017
  Documentaire die Thom Verheul maakte over de protesten tegen de voorgenomen gasboringen voor de kust van Schiermonnikoog. Op 18 en 19 maart te zien bij NPO 2.
  Protest in Den Haag tegen voorgenomen gasboringen.
 • Datum: 16-03-2017
  Eind maart 2017 komen er zes Exmoorpony's op het eiland in het begrazingsgebied ten oosten van de Prins Bernhardweg. Zij gaan de Sayaguesa-runderen helpen om het duingebied open te houden.
  Exmoorpony's
 • Datum: 16-03-2017
  De eerste dieradoptie in AquaZoo Friesland is een feit! De Zuid-Amerikaanse Tapir Tinus is het gelukkige dier dat een adoptieouder heeft gekregen. Dit is mogelijk gemaakt door Stichting Wildlife, die sinds kort actief is in AquaZoo Friesland en zich inzet voor diverse natuurbeschermingsprojecten.
  Tapir - Foto AquaZoo Friesland
 • Embedded thumbnail for Visfileerworkshop 'tAiland op Omrop Fryslân
  Embedded thumbnail for Visfileerworkshop 'tAiland op Omrop Fryslân
  Datum: 16-03-2017
  Omrop Fryslân kwam zondag 5 maart filmen bij de fileerworkshop van 'tAiland Lauwersoog. Een erg leuke reportage!
 • Datum: 16-03-2017
  Vanuit Lauwersoog ga je met visser Jan mee op zoek naar de beste oesterbanken in de Waddenzee. Daar ga je oesters rapen en proeven.
 • Datum: 16-03-2017
  Tijdens een fileerdag ga je serieus aan de slag. Met goede uitleg en begeleiding is het oefenen en nog meer oefenen.
 • Datum: 14-03-2017
  Grijp dan uw kans! Tijdens de Dag van de Garnaal op Lauwersoog kunt u een weekend verblijf in een luxe bungalow op Esonstad winnen. Wat moet u daarvoor doen? Heel simpel! In de Visafslag vindt u de infostand van de Dag van de Garnaal. Hier staat een glazen kom vol met Garnalen.
 • Datum: 14-03-2017
  Grenzend aan het Nationaal Park Lauwersmeer ligt Landal Esonstad, een uniek vakantiepark wat Oudfriese woningen in een oude vestingstad combineert met moderne terpwoningen direct aan het water. Op Landal Esonstad kiest u voor uw eigen thuishaven met een open vaarverbinding naar het Lauwersmeer. Hier wordt u omringd door water.
  Garnaal
 • Datum: 14-03-2017
  Maandag 20 maart komen ruim honderd toeristische ondernemers samen tijdens de jaarlijkse foldermarkt van Noordoost Friesland. Op deze avond, die voor de vierde keer wordt georganiseerd door Stichting RegioMarketing en Toerisme, wisselen ondernemers foldermateriaal uit.
 • Datum: 14-03-2017
  Reisorganisatie Art Cities Reisen gaat nauw samenwerken met Leeuwarden-Fryslân 2018. Het Duitse bedrijf heeft dat bevestigd tijdens de ITB Berlin, de jaarlijkse beurs voor de internationale reiswereld (8 tot 12 maart). Art Cities Reisen voorziet jaarlijks zo’n tweeduizend touroperators van toeristische informatie.
  LF2018
 • Datum: 14-03-2017
  De verplaatsing van de lichtopstand in Den Oever is gisteren van start gegaan en gaat duren tot en met 21 maart. De verplaatsing krijgt een bijzonder karakter omdat Defensie haar hulp aanbiedt en dit project gaat uitvoeren.
 • Datum: 14-03-2017
  De gemeenten in Noordoost Fryslân zijn van plan om de aanbesteding voor het grootste deel van het vervoer voorlopig te gunnen aan vier vervoerders. Dit zijn Taxi- en touringcarcentrale Noord Oost Friesland B.V., Vervoersmanagement Noord Nederland B.V., Taxi- en Bergingsbedrijf Dorenbos B.V. en Taxicentrale Witteveen B.V.

Pagina's