Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Uitgelichte artikelen

Puur Terschelling in Waddengouddorp Oosterend mag zich net als vorig jaar het ‘Leukste uitje van Friesland’ noemen. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Friesland 2018’.
In september 2018 organiseert AtelierSchier op Schiermonnikoog een Masterclass zeeschilderen onder leiding van Aly van der Wal en Gerda en Minne Onnes.
Op 21 januari doet het Vogelinformatiecentrum Texel de meest vogelrijke gebieden op Texel aan.
Klipper Isis vormt samen met Klipper De Overwinning de Gouden Vloot. Voor 2018 heeft de Gouden Vloot weer een aantal zeilreizen op de Waddenzee op het programma staan.
In een samenwerking van de eilander bibliotheek en de eilander Kunstgroep SJain wordt dit jaar een poëtisch evenement gehouden met als aanleiding Leeuwarden / Friesland 2018, Culturele Hoofdstad van Europa (LF2018). Iedereen kan deelnemen aan de poëziewedstrijd 'De Zee'. De uitdaging is om in een gedicht te verwoorden wat de zee bij u teweeg brengt en voor u betekent.
Den Helder ontvangt allereerste Blue Sea Bag voor schonere zeeën van Omar Munie
AquaZoo Friesland heeft opnieuw een bezoekersrecord behaald. Afgelopen jaar kwamen er maar liefst 155.000 bezoekers een dagje naar het groene, waterrijke dierenpark. Daarmee werd het record van 130.000 bezoekers in 2016 ruim verbroken. Dit hoge aantal is onder andere te wijten aan de uitbreiding en komst van grote nijlkrokodillen in AquaZoo's Binnendoar.
“Het is een bijzondere vrouw. Bescheiden, geëmancipeerd en getalenteerd”, zei Simmie Koekkoek in haar openingsspeech. De locatiemanager van ECR Kening State in Franeker sprak over de 93 jarige E. v.d. We-Ha, zoals mevrouw Van der Woude-Hettinga steevast haar werk ondertekent.

Advertentie

Advertentie