Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Uitgelichte artikelen

Vanaf zaterdagochtend 3 tot en met maandag 5 juni ’s avonds werkt ProRail aan het spoor tussen Leeuwarden en Hurdegaryp Er rijden op dit traject geen treinen. Arriva zet bussen in om haar reizigers te vervoeren. Tussen Hurdegaryp en Groningen rijden in deze periode alleen stoptreinen.
Afgelopen vrijdag werd een groot aantal toeristen in Kollum door de ondernemersvereniging HIM blij verrast. Boottoeristen en campinggasten kregen, als warm welkom, gratis broodjes uitgereikt. Daarnaast werd een ieder een prettig verblijf in Kollum toegewenst. De broodjes vielen erg in de smaak en de ondernemers kregen veel positieve reactie’s te horen.
Onder een microscoop zien een zeeduizendpoot, slijkgarnaal of wadslakje er spannend uit! Op woensdag 31 mei kunnen bezoekers van Ecomare dit zelf ervaren. Vanaf 11 uur staat NIOZ-bioloog Rob Dekker met microscopen en aquaria bij de tentoonstelling Waddenstad, waar hij de bezoekers deelgenoot maakt van het bijzondere leven in de bodem van de Waddenzee.
Wadgasten heeft hulp nodig en die hulp komt via crowdfunding. Wanneer veel mensen een klein beetje doneren en een paar wat meer of veel, dan kun je mooie dingen maken en Wadgasten is zo'n mooi ding.
Woensdag opende de 360° Wadden Experience in het Natuurcentrum Ameland. Een beleving van het waddengebied en het werk van Rijkswaterstaat. Een VR bril is niet nodig, je beleeft de beelden om je heen in een ronde zaal.
Help Wadgasten een tweede seizoen te maken. Steun ons op VoordeKunst en doneer!
Varen, droogvallen, sleepnetten, wadlopen, allemaal in één excursie? Dat biedt de Eemsexpeditie van de Waddenvereniging op zondag 4 juni.
Vissers zijn op de meest onmogelijke tijden nog aan het werk. Dat levert soms prachtige plaatjes op.

Advertentie

Advertentie