U bent hier

Overheid en Overig

Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 nodigt je uit voor de lancering van het programma op dinsdag 3 oktober. Met nog zo’n honderd dagen tot de officiële opening blikken we in de Friese hoofdstad vooruit op de talloze evenementen die de culturele agenda van Leeuwarden en Friesland kleur gaan geven.
Duurzaamheidsorganisatie Urgenda organiseert een driedaagse fietstocht door de Fryslân op 8, 9 en 10 oktober. Fietsen is veruit de gezondste fossiel-vrije manier om ergens te komen. Doorwaaien, tegenwind, maar soms ook heerlijke wind in de rug. Dat geldt ook een beetje voor de vele fossiel-vrije initiatieven die tijdens de fietstocht bezocht worden.
De provincie Groningen en de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s hebben op 22 september de bestuursovereenkomst Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) ondertekend.
De gezamenlijke Waddeneilanden hebben besloten de getroffen eilanden Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba te ondersteunen met een bedrag van € 10.000,--.
Rederij Doeksen is een partnerschap aangegaan met Leeuwarden-Fryslân 2018. De rederij verbindt zich als sponsor aan de organisatie van Culturele Hoofdstad van Europa 2018. De overeenkomst werd vanmorgen op het kantoor van LF2018 ondertekend.
Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen heeft voor vijf windparken een omgevingsvergunning verleend. Hiermee is een belangrijke stap gezet voor het vervolgtraject, namelijk de bouw van de windparken.
Het strand van Oostkapelle heeft de titel Schoonste Strand van Nederland in de wacht gesleept. De stranden van de Waddeneilanden zijn ook schoon, maar bleken in de verkiezing niet de schoonste van het land. Oostkapelle won vorig jaar ook.
In juli ging de Schoonste Stranden Verkiezing spectaculair van start. Bekijk welke badplaats dit jaar het Schoonste Strand van Nederland is.

Advertentie