U bent hier

Overheid en Overig

Op vrijdag 23 juni 2017 worden bij de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Fryslân nieuwe voertuigen met uitrusting gepresenteerd. Deze voertuigen worden vanaf oktober ingezet voor de geneeskundige hulpverlening bij grote calamiteiten op de Waddeneilanden.
Op donderdag 22 juni start de Groningse campagne 'Fiets veilig, blijf offline'. Tussen 15.00 en 17.30 uur worden flesjes water uitgedeeld aan de fietsers op het fietspad tussen Groningen en Zuidhorn.
‘Stel dat de Gigafactory hier komt, zou je er dan willen werken?’ Het team van bestuurders en ondernemers achter de Top Dutch-campagne gaat alvast personeel werven voor Tesla’s energiebedrijf.
Fletcher Hotels komt met iets nieuws. Speciaal voor kinderen verschijnt er een uniek, rijkelijk geïllustreerd en geheel op rijm geschreven kinderboek: ‘Het Fletcher Feesthotel’. Het kinderboek is geschreven door Myrna Goossen, Ambassadrice van Fletcher Hotels en is te verkrijgen vanaf dinsdag 13 juni in alle Fletcher hotels en online via de Fletcher Kadowinkel voor €9,95.
Tachtig procent van de plastic doppen op het strand komt van consumenten. Dat zegt het rapport dat Stichting De Noordzee opstelde naar aanleiding van onderzoek naar strandvervuiling. Het rapport heet het Doppenrapport.
Kijlstra Ambulancegroep Fryslân is een meerdaagse estafettesponsoractie gestart om geld in te zamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Team Ameland doet mee.
De provincie Groningen gaat een bijdrage leveren aan culturele projecten die gebruikmaken van crowdfunding via de website voordekunst. Projecten die worden gefinancierd met crowdfunding krijgen hun inkomsten vooral via particuliere donateurs, die elk een kleine bijdrage leveren.
In Workum wordt woensdag 31 mei, om 10.30 uur het Infopunt-LF2018 regioambassadeurs geopend. Het is de eerste van in totaal vijf infopunten in de gemeenten Súdwest Fryslân en De Fryske Marren. Andere infopunten komen binnenkort onder meer in Oudemirdum, Sneek, Joure, Lemmer, Tytsjerksteradiel en Het Bilt.

Advertentie