U bent hier

Advertentie

Vasteland

Het evenement ‘Ete bij de Boer XL’, onderdeel van het hoofdprogramma van Culturele Hoofdstad, is uitverkocht. Op 23 juni schuiven ruim duizend gasten aan voor een bijzondere aardappelmaaltijd in acht verschillende schuren aan de Oudebildtdijk.
In het kader van LF2018 heeft beeldend woordkunstenaar Connie Harkema ruim 50 schilderijen gemaakt, veel daarvan met een gedicht. Zij zijn dit hele jaar in verschillende samenstellingen op diverse locaties te bezichtigen onder de titel "Friesland in Europa". Het schilderij van de Elfstedenstad Sloten hangt tot 5 april in het Antonius Ziekenhuis Sneek.
Het WAD in beeld is een fotografisch project over en voor de Waddeneilanden door 5 fotografie studenten van de Fotovakschool in Apeldoorn.
Op 21 maart vertelt ziekenhuispsychiater Alexander Keijzers over zijn werk bij het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Keijzers is sinds 2009 werkzaam in het ziekenhuis in Leeuwarden en behandelt mensen met de combinatie somatische (lichamelijke) en psychiatrische ziekten.
In het kader van LF2018 heeft beeldend woordkunstenaar Connie Harkema ruim 50 schilderijen gemaakt, veel daarvan met een gedicht. Zij zijn dit hele jaar in verschillende samenstellingen op diverse locaties te bezichtigen onder de titel "Friesland in Europa".
De Wadden zijn de komende jaren hét podium van Sense of Place. Maar vanaf 4 april zijn ze zelf in Leeuwarden te beleven. Daar kun je op twee plekken kennismaken met het Wad. Sense of Place organiseert namelijk in 2018 twee tentoonstellingen in de culturele hoofdstad: Het ‘Waterpanorama’ vind je in het Aegongebouw (tegenover het station) en de ‘Waddenkelder’ in de Kanselarij (op de Turfmarkt).
Op vrijdag 9 maart vindt bij woonzorgvoorziening ECR Kening State een grote vrijwilligersactie plaats in het kader van NLdoet. De actie heeft als thema 'groendag'.

Advertentie