U bent hier

Advertentie

Vasteland

Op 9 maart organiseerde Dorpsbelang Ternaard en de actiegroep Laat Friesland Niet Zakken een informatieavond in dorpshuis Tunawerth in Ternaard. Meer dan 60 mensen waren aanwezig en luisterden naar de visie op gaswinning van onder andere de Friese gedeputeerde Michiel Schrier, wethouder Van der Ploeg, de Statenfracties van FNP, SP en PvdA.
Tijdens de 10e Nacht van de Filosofie Fryslân neemt een grote groep internationale kunstenaars uit Portugal, Polen, Spanje, Duitsland, Zweden en Fryslân het publiek mee op een artistiek avontuur in de vorm van een experimenteel diner met performances, mediakunst en dans.
Zangworkshop voor koorzangers die alles uit hun stem willen halen wat erin zit. Verschillende technieken komen aan bod en ook de hersenen trainen mee. De workshop is ook geschikt voor dirigenten.
Er komen meer controles op loslopende honden in het Lauwersmeergebied. Dat hebben Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de politie met de toezichthouders van de provincie Groningen afgesproken na afgelopen weekeind.
Noordoost Fryslân heeft de ambitie om het Bruto Regionaal Product met € 400 miljoen per jaar in 2025 te laten stijgen door in te zetten op innovatie en ondernemerschap, een leven lang leren en partnerschap. In het bijzonder voor de stuwende sectoren agrifood en de maakindustrie.
Kinderen uit de groepen 7 en 8 van CBS Immanuel in Noard Burgum hebben vanmorgen driehonderd bomen aangeplant in het Geboortebos van de gemeente Tytsjerksteradiel in Noardburgum. In de periode van 1 januari 2016 t/m 20 maart 2017 zijn er 327 baby’s geboren in de gemeente Tytsjerksteradiel.
Open zangworkshop door zangcoach Ellen Bakker in Ternaard. Voor iedereen die graag zingt en er een middag helemaal uit wil zijn.
De eerste dieradoptie in AquaZoo Friesland is een feit! De Zuid-Amerikaanse Tapir Tinus is het gelukkige dier dat een adoptieouder heeft gekregen. Dit is mogelijk gemaakt door Stichting Wildlife, die sinds kort actief is in AquaZoo Friesland en zich inzet voor diverse natuurbeschermingsprojecten.

Advertentie