U bent hier

Advertentie

Vasteland

Op 1 juni organiseert Doarpswurk een bijeenkomst over zorg in dorpen vanuit het nieuwe project ‘Netwerk Zorgzame Dorpen’. Dat ‘zorg’ in deze tijd veel aandacht verdient, daar is iedereen het wel over eens.
Komende maanden vinden op verschillende plaatsen in Friesland de eerste edities plaats van Ontwakend Landschap. Ontwakend Landschap is een buitenbelevenis in unieke natuurgebieden waarbij cultuur en natuur samensmelten.
Afgelopen zaterdag heeft voormalig Tweede Kamerlid Lutz Jacobi het landelijk keurmerk Erkend Streekproduct uitgereikt aan de familie Lautenbach in Menaam. Het is Jacobi´s eerste optreden als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Waddengroep. Stichting Waddengroep is eigenaar van streekkeurmerk Waddengoud.
Op zaterdag 01 juli 2017 zal Arno Brok de Jumbo Drakenbootfestival in Kollum officieel openen. Omstreeks 12.00 uur zal de politicus het eerste startschot lossen. In 2017 trad Arno Brok aan als commissaris van de Koning in de provincie Fryslân. Daar volgde hij Joan Leemhuis-Stout op, die de functie vijf maanden vervulde na het vertrek van John Jorritsma.
Drie van Fryslân’s bekendste singer/songwriters, Gurbe Douwstra, Marcel Smit en Piter Wilkens, staan het komend theaterseizoen met een nieuwe muzikale voorstelling op de podia. ‘Frisicana’ is de titel van dit avondvullende programma, met een selectie van mooie liedjes uit het repertoire van deze drie troubadours, aangevuld met werk van artiesten die hen hebben geïnspireerd.
Zondag 21 mei van 10.00-17.00 uur heeft Waddengoud Klipper Najade een kruidentocht en kruidenworkshop voor de boeg.
AquaZoo Friesland en het Elfsteden Bijenlint Fryslân vieren op zaterdag 20 en zondag 21 mei samen Fête de la Nature, het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. In AquaZoo Friesland kunnen bezoekers op zaterdag het Elfsteden Bijenlint Fryslân helpen met het maken van een bijenlint en op zondag wordt er een bijenhotel geopend.
Drakenbootrace in Kollum.

Advertentie