U bent hier

Advertentie

Waddenzee

De Waddenvereniging, It Fryske Gea en Groen Doen startten met het scholenprogramma ‘Op zoek naar de Blije Vis’. De feestelijke lancering vond plaats op basisschool de Barte in Hemelum. Onder toeziend oog van wethouder Maarten Offinga gingen kinderen uit groep 7 en 8 aan de slag met verschillende activiteiten. Tijdens het programma maakten de leerlingen kennis met trekvissen en de Vismigrat
De Waddenzee is werelderfgoed en dat is niet voor niets. Er zijn vele diersoorten te zien en een tocht naar het wad is een belevenis op zich. Midden op het wad is de stilte te ervaren, zoals die in de stad en ook op het platteland niet te vinden is. Je hoort het geluid van de vogels en de wind en de zacht ploppende en fluisterende geluidjes van de waddenbodem.
18e symposium Waddenacademie ‘Hoe rijk is de Waddenzee?’ op 23 en 24 mei 2017
‘Hoe rijk is de Waddenzee?’
De Dag van de Garnaal op 6 mei 2017 is een feestelijke dag op de haven van Lauwersoog, maar heeft ook een schaduwzijde. De haven staat economisch onder druk. Het Westgat, de vaargeul tussen Schiermonnikoog en Ameland geeft de enige toegang voor grote schepen naar haven Lauwersoog. Het Westgat is aan het verzanden: op het meest ondiepe stuk staat nu nog geen 5 meter water, waardoor grotere ...
Vanuit Lauwersoog ga je met visser Jan mee op zoek naar de beste oesterbanken in de Waddenzee. Daar ga je oesters rapen en proeven.
Alle politieke partijen vinden het waddengebied een bijzonder waardevol gebied dat bescherming verdient. Bijna unaniem zijn ze het er ook over eens dat het beter moet met het Werelderfgoed Waddenzee. Dat blijkt uit interviews die zijn gedaan met zittende Tweede Kamerleden.
Rijkswaterstaat is beheerder van de Waddenzee. Dit betekent dat RWS verantwoordelijk is voor het water, de zeebodem en het grootste deel van de kust in het Waddengebied. In het jaaroverzicht ‘Rijkswaterstaat in het Waddengebied’ leest u hoe RWS zorgdraagt voor het UNESCO Werelderfgoed.

Advertentie