U bent hier

Advertentie

Waddenzee

Wetterskip Fryslân, bouwbedrijf Heijmans en het Rijk starten binnenkort samen een vervolgonderzoek naar de kwaliteit van de innovatieve steenlaag (Elastocoast) op de Waddenzeedijk bij Wierum. De steentjes, die met een soort superlijm op de dijk zijn bevestigd bij Zwarte Haan, Holwerd en Wierum, lieten vorig jaar deels los.
Feest bij de Waddenvereniging: optimale doorgang voor vissen door Afsluitdijk
Feest bij de Waddenvereniging: optimale doorgang voor vissen door Afsluitdijk
De ministers Schouten (LNV) en Van Nieuwenhuizen (IenW) willen vaart maken met het realiseren van een beheerautoriteit Wadden. De komende maanden wordt er een verkenning uitgevoerd voor de invulling van deze autoriteit. In de commissievergadering van de Tweede Kamer hierover gaven vrijwel alle partijen aan hoe belangrijk het is dat zo’n autoriteit er komt.
Kazemattenmuseum trapt LF2018 af met een avond vol verhalen over heel Kornwerderzand.
De Wadvaardersdag met een programma voor de hele dag.
Op dinsdag 23 januari bezoeken Gerdi Verbeet, voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en Jan van Kooten, directeur van datzelfde comité, het Kazemattenmuseum op Kornwerderzand.
Dit voorjaar start ZuiverVaren een zeilende lijndienst waardoor het mogelijk wordt om producten CO2 neutraal te transporteren tussen diverse havens aan de Waddenzee en het IJsselmeer tot aan Amsterdam. Ook je Waddengoud gecertificeerde product CO2 neutraal laten vervoeren? Bedrijven kunnen zich nu aanmelden via www.zuivervaren.nl.