U bent hier

Advertentie

Waddenzee

Icoon Afsluitdijk, het design innovatie programma van ontwerper en innovator Daan Roosegaarde en zijn team van experts is officieel gelanceerd. In aanwezigheid van Directeur-Generaal Rijkswaterstaat Michèle Blom is op 16 november 2017 het startschot gegeven van het programma.
Project Icoon Afsluitdijk van Studio Roosegaarde vanaf 17 november te zien in Kazemattenmuseum.
Project Icoon Afsluitdijk van Studio Roosegaarde vanaf 17 november te zien in Kazemattenmuseum.
Directeur Arjan Berkhuysen neemt eind dit jaar afscheid van de Waddenvereniging. Berkhuysen wordt directeur van de World Fish Migration Foundation, een jonge organisatie die het onderwerp vismigratie wereldwijd op de kaart wil zetten
Jaarlijks belandt er naar schatting zo’n 100.000 ton plastic afval van het Europese vasteland in zee. Een groot deel daarvan is plastic dat direct na gebruik is weggegooid. De Europese Commissie heeft toegezegd ervoor te zorgen dat de tien meest voorkomende soorten afval op stranden en ook rondzwervend vistuig in de zee in 2020 met 30% wordt teruggebracht.
Icoon Afsluitdijk van Daan Roosegaarde is open vanaf 17 november.
In voorbereiding op het project ‘fan swiet nei sâlt’ van It Fryske Gea, heeft een explosieven opsporingsbedrijf een groot aantal bommen opgegraven en heeft daarbij een mysterieuze vondst gedaan. Bij een bom op 2,5 meter diepte is een onbekende koperen versiering gevonden. Wie weet wat dit is?
Bestel online je visproducten van Goede Vissers bij destreekboer.nl en haal alles bij jouw in de buurt op. Er komen steeds meer ophaalpunten in het Noorden! ’t Ailand Lauwersoog levert maandelijks vis (bevroren).Bestel online je visproducten van Goede Vissers bij destreekboer.nl en haal alles bij jouw in de buurt op.

Advertentie