U bent hier

Advertentie

Waddenzee

Grootschalige design & innovatie tentoonstelling van 17 november t/m 21 januari na zonsondergang.
Zaterdag 7 oktober 2017 om 14.30 uur vaart de Waddengoudgecertificeerde zeilklipper de Willem Jacob er naar toe met een diner aan boord. Na het diner is het schip drooggevallen op de plaat en kun je een wandeling maken over de bodem van de Waddenzee
Parel in mossel
Rijkswaterstaat laat drie multifunctionele schepen voor de Rijksrederij bouwen. De Multi Purpose Vessel 30 (MPV 30) combineert diverse functies zoals vaarwegmarkering, patrouilleren, meten en visserijonderzoek op één schip. Het is voor het eerst dat Rijkswaterstaat met dergelijke multi-inzetbare en energiezuinige schepen gaat werken.
Eilandhopper, de zeilende veerdienst over Wad en IJsselmeer, zal deze zomer ook De Cocksdorp op het noordelijke puntje van Texel aan gaan doen. Eilandhopper bestaat uit 2 zeilschepen - waaronder de Waddengoud klipper Willem Jacob - die wekelijks hun eigen ronde langs verschillende havens varen.
Vaarrecreanten in de Waddenzee die op grotere boten varen houden zich over het algemeen goed aan de regels in dit bijzondere natuurgebied. Zo houden schippers van zich goed aan de maximum−snelheid. En de gesloten gebieden worden over het algemeen goed gerespecteerd.
Waddenposter Harald Kouseband is de winnaar van de WP-Actie 14. Hij maakte verschillende foto's van zonsondergangen, maar deze is de allermooiste, volgens Waddenpost. Het is een bijna magisch beeld van een zee in rust en een aanstaande nacht.
De Waddengoud gecertificeerde klipper Najade maakt van 4 augustus t/m 13 augustus een prachtige meerdaagse zeiltocht over 't Duitse wad.

Advertentie