U bent hier

Waddenzee

Vaarrecreanten in de Waddenzee die op grotere boten varen houden zich over het algemeen goed aan de regels in dit bijzondere natuurgebied. Zo houden schippers van zich goed aan de maximum−snelheid. En de gesloten gebieden worden over het algemeen goed gerespecteerd.
Waddenposter Harald Kouseband is de winnaar van de WP-Actie 14. Hij maakte verschillende foto's van zonsondergangen, maar deze is de allermooiste, volgens Waddenpost. Het is een bijna magisch beeld van een zee in rust en een aanstaande nacht.
De Waddengoud gecertificeerde klipper Najade maakt van 4 augustus t/m 13 augustus een prachtige meerdaagse zeiltocht over 't Duitse wad.
De IJsselmeerdijk ten westen van Lemmer is weer veilig. Over een lengte van vijf kilometer is de groene dijk de afgelopen drie jaar met gemiddeld een meter klei verhoogd. De dijk voldoet weer aan de wettelijke veiligheidseisen van het Hoogwaterbeschermingsprogramma en biedt de komende 50 jaar bescherming tegen hoogwater.
Toeristisch aantrekkelijk, cultuur-historisch boeiend en met een duurzame economie. Dat is wat minister Schultz van Haegen (ministerie Infrastructuur en Milieu) en staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) voor het Nederlandse Waddengebied voor ogen hebben.
’t Ailand Lauwersoog heeft donderdag 6 juli 2017 een prachtige tocht op ’t Wad voor de boeg. De tocht Voedsel zoeken bij laag water.
In het weekend van 24 en 25 juni viert de Waddenzee haar Werelderfgoedstatus. Van Den Helder tot aan Delfzijl worden er tijdens deze “Dag van het Wad” tal van activiteiten georganiseerd langs en op het Wad. Veel activiteiten zijn gratis of tegen gereduceerd tarief. Zo kan iedereen op een laagdrempelige manier het Waddengebied beleven.
Omdat de wind in de komende uren gaat liggen, kan in de loop van de avond het verkeer op de A7 ter hoogte van Kornwerderzand weer in beide richtingen gebruik maken van één of meerdere rijstroken.

Advertentie