U bent hier

Advertentie

Waddenzee

Op zaterdag 21 april hebben ruim 300 bezoekers Wereldvismigratiedag op de Afsluitdijk bezocht. Zij maakten een boottocht, aaiden een haai of bouwden een eigen Vismigratierivier. Een bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center maakte de dag compleet.
Minister Cora van Nieuwenhuizen, Infrastructuur en Waterstaat en gedeputeerde Klaas Kielstra, provincie Fryslân, openden op donderdag 22 maart het Afsluitdijk Wadden Center.
Janet en Hans van klipper de Najade en Waddengoud catering Gekruid en Geroerd gaan van 30 maart t/m 2 april een zeiltocht maken.
Minister Cora van Nieuwenhuizen, Infrastructuur en Waterstaat en gedeputeerde Klaas Kielstra, provincie Fryslân, openden op donderdag 22 maart het Afsluitdijk Wadden Center.
Op woensdag 7 maart vond in Museum Het Hannemahuis in Harlingen de boekpresentatie van De Watergeuzen. Een vergeten geschiedenis, 1568-1575 van Anne Doedens en Jan Houter plaats. In aanwezigheid van ruim 50 genodigden, hielden de schrijvers een enthousiaste presentatie van hun boeken en over de bijzondere feiten die ze over de Watergeuzen boven water hebben gehaald.
Onderzoek uitgevoerd door het Zeehondencentrum Pieterburen, de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Groningen laat zien dat zeehonden als bio-indicators voor antibiotica resistentie gebruikt kunnen worden. Het onderzoek levert een belangrijke bijdrage aan de monitoring van antibiotica resistentie in de Waddenzee.
Rijkswaterstaat draait vanavond de Noordburg bij Kornwerderzand weer. Sinds afgelopen dinsdag is deze brug niet gedraaid vanwege een storing. Verkeer is tot vanavond over de Zuidbrug geleid. Nu zijn beide bruggen weer in gebruik.
Onderzoek uitgevoerd door het Zeehondencentrum Pieterburen, de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Groningen laat zien dat zeehonden als bio-indicators voor antibiotica resistentie gebruikt kunnen worden.

Advertentie