U bent hier

Advertentie

Werelderfgoed

Bewoners, bedrijven en toeristen in het Waddengebied gaan vanaf 2017 duidelijk merken dat de beheerders van het Waddengebied steeds beter samenwerken. De beheerders gaan actief het Waddenzee Werelderfgoed-logo gebruiken om de gezamenlijke herkenbaarheid te vergroten en de unieke waarden van het gebied uit te dragen.
Bewoners, bedrijven en toeristen in het Waddengebied gaan vanaf nu duidelijk merken dat de beheerders van de Waddenzee steeds beter samenwerken. Alle beheerders gaan namelijk actief het Waddenzee Werelderfgoed-logo gebruiken.
Hoe zien de Nederlandse werelderfgoederen eruit op de fiets? Kun je ook wandelen in werelderfgoederen? Hoe ziet de omgeving van een werelderfgoed eruit? Stichting Werelderfgoed Nederland is in februari te zien tijdens de fiets en wandelbeurs in Utrecht en in Gent. In onze stand zijn alle tien door UNESCO erkende werelderfgoederen vertegenwoordigd.
Tijdens de netwerkbijeenkomst bij De SeedyksterToer afgelopen maandag, reikte Waddenpromotor Gerard Kremer het predicaat Waddengoud uit aan Gerben en Aukje Visbeek van SeedyksterToer.
Maandagavond kwamen 120 belangstellenden naar de netwerkbijeenkomst bij recreatiebedrijf SeedyksterToer. Tijdens deze avond sprak Waddenboegbeeld Gerard Kremer over de kansen voor waddenkusttoerisme, werd het predicaat Waddengoud uitgereikt, praatte Stichting RegioMarketing en Toerisme in Noordoost Friesland hun achterban bij en gingen de deelnemers naar buiten om de nacht te beleven.
Het weekend van 10 en 11 september is het Werelderfgoedweekend. Door alle UNESCO werelderfgoedgebieden in Nederland worden extra activiteiten georganiseerd. Het Werelderfgoedverdrag is bedoeld om uniek cultureel en natuurlijk erfgoed beter te kunnen bewaren voor toekomstige generaties. De Waddenzee is het enige natuurlijke Werelderfgoed in Nederland.
De Waddenzee van Nederland en Duitsland staat sinds 2009 op de Unesco werelderfgoedlijst van natuurlijk erfgoed. Denemarken was toen nog niet zover, maar het land wilde op termijn wel aansluiten. In 2014 sloot Denemarken aan en sinds dat jaar is de gehele Waddenzee werelderfgoed. De Waddeneilanden en de
Waddenblogger Henk Tameling van Beleef de wadden heeft de speciale waddenbiertjes van Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog (TVTAS) onder de loep genomen. Daarbij toetst hij zelf in hoeverre deze waddenbiertjes voldoen aan de criteria van streekgebondenheid van Waddengoud.

Advertentie

Advertentie