U bent hier

Advertentie

Ameland

De Amelander Historie-krant is een digitale krant die u per mail kunt ontvangen. Iedere maand versturen we deze krant naar vele Amelandliefhebbers. In deze editie leest u over het Camminghaslot in 3D, de tentoonstelling van Sophia & Wytze, de nieuwe redactie van Amelander Historie, nieuwe foto's in beeldbank Ameland, en meer wetenswaardigheden!
Op 7, 8 en 9 juli 2017 is het extra groot feest in Onder de Vuurtoren. Dat weekend is het Celtic Music Festival.
Jan Blaak presenteert zijn veertiende boek over Ameland, Ameland Sperrgebiet 1940 - 1945. Wim de Boer ontvangt het eerste exemplaar. Het boek is te koop voor € 17,90.
Op woensdag 5 juli werd het boek Ameland Sperrgebiet 1940-1945 door de schrijvers Jan Andries Blaak en Sipke de Wind in Hotel Hofker gepresenteerd. In de aanwezigheid van enkele tientallen genodigden, vertelden ze over de totstandkoming van het boek. Al een aantal jaar liep Amelandkenner Jan Blaak met het idee rond om een boek over de Tweede Wereldoorlog op Ameland te schrijven.
Heerlijk even wezen genieten op het prachtige Ameland, daar wordt een mens toch gelukkig van.
NoortOost Producties heeft een derde stuk in productie, die eind juni/ begin juli in Herberg De Zwaan wordt opgevoerd. Het derde stuk, dat de première beleeft op 30 juni, heet 'Pas op dat je geen woord zegt!' van Dimitri Frenkel Frank.
NoortOost Producties speelde in november 2016 haar tweede stuk. In juli 2016 werd Wereldleiers met succes op de planken gebracht en tijdens de Kunstmaand is het tijd voor Serenade.
Vijf Friese musea werken van 2 juli tot en met 9 september samen om de naoorlogse buitenkunst - een rijk maar bedreigd erfgoed - in de spotlights te zetten. In de vijf tentoonstellingen schetsen ze de ontwikkeling van Jaap van der Meij, één van de vele kunstenaars die na de oorlog aan de slag ging en in opdracht werk in de openbare ruimte maakte.

Advertentie