U bent hier

Advertentie

Ameland

In deze editie leest u over de officiële opening van het heemkundeproject 'Op avontuur op Ameland', het levensverhaal van schipper Jan Visser (1878-1945) en over de 50-jarige geschiedenis van De Stelp. Ook zijn er nieuwe boeken over Ameland verschenen en hebben we foto's aan onze beeldbank toegevoegd. Bekijk de AH-krant via deze link.
Vandaag neemt PostNL op Ameland drie elektrische bezorgauto’s in gebruik. Na Terschelling is dit het tweede Waddeneiland waar het bedrijf zowel post als pakketten geheel uitstootvrij gaat bezorgen. PostNL gaat op alle Waddeneilanden uitsluitend elektrisch, met de fiets en te voet bezorgen.
Op het strand bij Hollum op Ameland lagen grote zandfiguren op het strand. Groepskunstwerken met zeemeerminnen, dolfijnen, een kwal en een haai met scherpe schelpjes als tanden.
Straatfestival Rôggefeest is ook een Vloggefeest. Tijdens het straatfestival maakt menigeen een filmpje of meerdere filmpjes. Wie die uploadt met de hashtag #Vloggefeest2017 maakt kans op een leuke prijs.
Hoewel de meeste mensen op het strand kijken voor de bijzonderste vondsten, bleek er in één van de schelpenpaden op Ameland een wel heel bijzonder bot te zitten. Uit een schelpenpad in de buurt van Buren werd een gehoorbeentje van een Baleinwalvis, de grootste walvissen in de oceaan, gevonden.
Op 2 augustus vonden wij een Gladde haai ter hoogte van Paal 11 (Nes-Ballum) Ameland. De Gladde haai was al enige tijd aangespoeld en volledig uitgedroogd. Het aanspoelen van deze haai is een extra teken dat er steeds meer haaien voorkomen in het Waddengebied.
De waddendiamant Ameland, ingeklemd tussen het Pinkegat aan de oostkant en het Borndiep in het westen, bestond oorspronkelijk uit drie eilanden. Het is daardoor tot op de dag van vandaag dynamisch. Dat vormde haar inwoners, levend met invloeden van de zee en zandverstuivingen. Dit boek vertelt het verhaal van het eigenzinnige Ameland en haar bewoners.
In deze digitale krant leest u de laatste verhalen, oude foto's en nieuwe boeken over Ameland. In deze editie leest u twee artikelen over de oudste man van Nederland: de 107-jarige Eelke Bakker. Hij bracht afgelopen week een bezoek aan Ameland waar hij in 1910 werd geboren. Van wie heeft Eelke zijn sterke genen? Wij onderzochten zijn roots. Dit en meer leest u in onze AH-krant!

Advertentie