U bent hier

Advertentie

Ameland

Op 17 juni komt de slotvrouwe van het Martenahuis in Franeker, Sophia van Vervou, weer thuis! En ze brengt haar kersverse echtgenoot Wytze van Cammingha mee. In hun mooiste, meest modieuze kleren laten ze zien dat zij een machtig en rijk koppel zijn. De twee manshoge huwelijksportretten door Frieslands beste zeventiende-eeuwse schilder Wybrand de Geest zullen de muren van het Martenahuis tooien.
Binnen drie weken is de eerste druk van 'Eilandliefde' uitverkocht. De roman over Ameland, geschreven door G. Smit, krijgt een tweede editie. Het boek is gebaseerd op het levensverhaal van de schrijver, die onder pseudoniem werkt. De auteur heeft Amelander wortels. Het is Goof Versluis, zoon van de Amelandse Jacoba Smit en Henk Versluis.
De roman 'Eilandliefde' is geschreven door G. Smit en is gebaseerd op het levensverhaal van Goof Versluis. Goof is een zoon van de Amelandse Jacoba Smit en Henk Versluis. Met dit boek brengt hij een ode aan het eiland dat hem zo lief is.
Foto en gedicht over zonsondergang op Ameland.
Lijkt het jou wat je steentje bij te dragen om de Amelander foodcultuur verder vorm te geven, te ontwikkelen en te promoten? Stichting Amelands Produkt is op zoek naar een nieuwe voorzitter.
Op Vraag & Aanbod Ameland staat een wetsuit te koop. Het is een damesmodel, maatje L.
In Vraag & Aanbod Ameland is een verzameling te koop aangeboden van wulpse vazen. Het is glaswerk dat door glasblazers in Nieuw Buinen is gemaakt, in het begin van de twintigste eeuw.
Op zaterdag 11 maart vond Cor de Boer uit Hollum rond vijf uur in de middag het eerste kievitsei van de gemeente Ameland. Het nestje met het eitje lag op de hoek van de Zuidergrieweg en de Skuteweg bij Ballum.

Advertentie

Advertentie