U bent hier

Advertentie

Ameland

In 'Kunst van Ameland' zijn meer dan 150 afbeeldingen opgenomen van schilderijen, etsen, linosneden en tekeningen van dertig kunstenaars die grofweg tussen 1900 en 1980 op Ameland werk hebben gemaakt. Het is voor het eerst dat in één publicatie een nagenoeg compleet overzicht wordt gegeven van kunst die in de vorige eeuw op Ameland is gemaakt.
De meest vergeten schipbreuk uit de Vaderlandse geschiedenis. Het dagboek van de Amelander walvisvaarder Hidde Dirks Kat is eindelijk beschikbaar in toegankelijk Nederlands.
De meest vergeten schipbreuk uit de Vaderlandse geschiedenis. Het dagboek van de Amelander walvisvaarder Hidde Dirks Kat is eindelijk beschikbaar in toegankelijk Nederlands.
Tijdens het openingsweekend van LF2018 en HDK2018 worden er overal in Friesland verhalen verteld. 2018Verhalen heet het project.
De opening van HDK2018 valt samen met het openingsweekend van LF2018. Onderdeel van het openingsweekend is 2018Verhalen. Overal in Friesland worden vrijdag 26 januari verhalen verteld. Ook op Ameland komen de verhalen los. Op elk heel en elk half uur kun je een keus maken uit drie locaties in Hollum, om te luisteren naar verhalen over walvissen, walvisvaart en alles wat Ameland daarmee verbindt.
De tweede dag van de duindoorbraak op de noordwestpunt van Ameland.
Tijdens de storm van 18 januari 2018 breekt het duin ter hoogte van de oude NAM-locatie door. Met hoog water spoelt het zoute water naar binnen, met zakkend water loost de Lange Dunen-noord zoet water in de Noordzee.
Beste Jeanet, Ik zit hier op mijn versleten blauwe bank voor mijn houtkachel en denk na... Waar te beginnen; er is zoveel gebeurd sinds de laatste keer. Het meest onvoorstelbare is toch wel het overlijden van de vrouw van Burgemeester Albert de Hoop. Wat een verlies en dat in zo een korte tijd. Ik heb het zeer met hem te doen.