U bent hier

Schiermonnikoog

Tijdens de raadsvergadering van 21 maart maakte burgemeester Stellingwerf (foto) bekend niet te solliciteren op de vacature naar burgemeester van het eiland die binnenkort ontstaat.
De door algen groen uitgeslagen monumentale witte vuurtoren op Schiermonnikoog (ook wel watertoren genoemd) krijgt een uitgebreide opknapbeurt. Dankzij een aanzienlijke gift van een anonieme gever is het budget na jaren van besprekingen met eigenaar KPN eindelijk rond.
Documentaire die Thom Verheul maakte over de protesten tegen de voorgenomen gasboringen voor de kust van Schiermonnikoog. Op 18 en 19 maart te zien bij NPO 2.
Eind maart 2017 komen er zes Exmoorpony's op het eiland in het begrazingsgebied ten oosten van de Prins Bernhardweg. Zij gaan de Sayaguesa-runderen helpen om het duingebied open te houden.
De broers Rutger en Floris Talsma vinden op Schiermonnikoog het eerste kievitsei.
Zowel positieve als negatieve reacties op plan tot bouw klooster op Schiermonnikoog.
Op zondag 12 maart 2017 kun je mee met de Willem Jacob naar Schiermonnikoog. Daarna droogvallen en diner aan boord.
De acties tegen gaswinning bij Schiermonnikoog hebben succes opgeleverd. Energiebedrijf ENGIE ziet af van de (proef) boringen naar gas. Thom Verheul maakte van het actie-traject een documentaire die op 19 maart op televisie is te zien.

Advertentie