U bent hier

Schiermonnikoog

Heeft u een vraag of opmerking over rederij Wagenborg? Schroom niet en stap binnen bij het Veerbootcafé.
Op 1 augustus vindt op Schiermonnikoog (en op Cadzand) de start plaats van de Boskalis Beach Cleanup Tour. Locatie op Schiermonnikoog: Strandpaviljoen De Marlijn. Tijd: 11.00 uur.
Er is veel belangstelling voor de vacature voor burgemeester op het eiland. Er hebben zich maar liefst 69 kandidaten gemeld, waarvan 19 vrouw.
Een oplettende wandelaar vond op 6 mei op het strand bij paal 12 een jonge grijze zeehond met een zogeheten strapband om zijn nek.
Garda Meerdink van Atelier Schier heeft met haar project ‘Schone Zee’ een aanmoedigingsprijs van € 2018,- gekregen van Culturele Hoofdstad Leeuwarden 2018 en Het Iepen Mienskip Fonds van de Provincie Fryslân. Met dit project wil Garda aandacht vestigen op een schone zee als duurzame voedselbron en als inspiratie voor kunst.
Het Delta Piano Trio treedt op de Waddeneilanden op.
De jachthaven op het eiland is weer open. De haven is uitgebaggerd en Rijkswaterstaat heeft de vaarwegmarkering (boeien) geplaatst. Bij de start van dit seizoen is de diepgang in de haven gemiddeld op -1.30 NAP.
Het in januari gepresenteerde plan van de cisterciënzer monniken om een klooster te bouwen op het perceel ‘De Paardenbak’ aan de Westerburenweg op Schiermonnikoog zal niet worden gerealiseerd. Dat heeft de kleine religieuze communiteit die op het Waddeneiland verblijft, op 14 april bekend gemaakt in een bericht aan alle eilandbewoners.

Advertentie