U bent hier

Advertentie

Schiermonnikoog

Vanwege ijsgang varen de Watertaxi's vandaag en zondag 25 februari niet. Dat geldt voor zowel de watertaxi tussen Ameland en Holwerd, als voor die tussen Schiermonnikoog en Lauwersoog.
De Waddenvereniging lanceerde gisteren een brede petitie tegen gaswinning in het waddengebied. Directe aanleiding is de overval van het Britse olieconcern Hansa Hydrocarbons, dat afgelopen vrijdag aankondigde de tweede proefboring naar aardgas op 18 kilometer ten noorden van Schiermonnikoog deze week uit te voeren.
Bent u liefhebber van het Waddeneiland Schiermonnikoog? En houdt u van schrijven? Doe dan mee met het maken van een boek over het eiland!
In september 2018 organiseert AtelierSchier op Schiermonnikoog een Masterclass zeeschilderen onder leiding van Aly van der Wal en Gerda en Minne Onnes.
In een samenwerking van de eilander bibliotheek en de eilander Kunstgroep SJain wordt dit jaar een poëtisch evenement gehouden met als aanleiding Leeuwarden / Friesland 2018, Culturele Hoofdstad van Europa (LF2018). Iedereen kan deelnemen aan de poëziewedstrijd 'De Zee'. De uitdaging is om in een gedicht te verwoorden wat de zee bij u teweeg brengt en voor u betekent.
Garda Meerdink van AtelierSchier organiseert het zangweekend I am the Singer, I am the Song op 16, 17 en 18 februari 2018.
Schierweb.nl wenst u alle goeds voor een prachtig 2018.
Op 27 november hebben leerlingen van klas 2 van de eilander Inspecteur Boelensschool in het Provinciehuis Friesland meegedaan met de Nationale Jeugdraad.

Advertentie