U bent hier

Terschelling

Op Terschelling worden zilte gewassen en groenten geteeld; met de smaak van Terschelling. De producten worden door de lokale horeca gebruikt. Ook wordt er een pluktuin aangelegd. Voor dit project ontvangt Stichting De Zilte Smaak bijna € 21.000,- subsidie uit het provinciale Iepen Mienskipsfûns (IMF). De totale investering bedraagt ruim € 52.000 euro.
PostNL vervangt eén voor één op alle vijf Waddeneilanden de diesel-voertuigen voor elektrische auto’s, scooters en fietsen. Post en pakketten worden daarmee uitsluitend elektrisch, op de fiets of te voet bezorgd. Hiermee zet PostNL de volgende stap in het verduurzamen van haar werkzaamheden.
Enige dagen geleden troffen vrijwilligers van 'Zeehondenstation Hessel Wiegman' op Terschelling wel een heel bijzonder zeehondje aan op het strand. Een jonge grijze zeehond met schisis, een spleet in de bovenlip, een hazenlip dus eigenlijk.
De zeehondenopvang van Terschelling gaat toch niet ondersteund worden door Zeehondencentrum Pieterburen. De zeehondenopvang op het buureiland is des duivels dat hier over wordt bericht.
De zeehondenopvang op Terschelling is bijna klaar. De grondlegger van de opvang op het eiland is Hessel Wiegman, die de opening van het professionele zeehondencentrum niet meer mee kan maken. Wiegman overleed in zijn slaap op 10 februari 2017.
Alle sportieve en culturele hoogtepunten op rij. Met trots presenteert de Terschellinger Ondernemers Vereniging (TOV) de evenementenkalender 2017.
Puur Terschelling leukste uitje van Friesland 2017
Op 21 januari houdt de Wurkgroep Maritieme Skiednis van de Fryske Akademy het symposium '1666: De Engelse Furie op Vlieland en Terschelling'

Advertentie