U bent hier

Advertentie

Texel

De tentoonstelling ‘Trui aan, trossen los!’ bij Kaap Skil is zaterdag feestelijk geopend. De tentoonstelling was in augustus al open gegaan voor publiek, maar is nu helemaal af. Tijdens de opening werden de laatste drie door Texelse breisters gemaakte truien opgehangen. Bezoekers mogen deze truien aantrekken om een foto mee te maken.
Het feestje bij molen De Traanroeier op 22 september was een succes. Het was de hele avond gezellig druk in en rond de molen. De optredens en de flensjes werden gewaardeerd en de molen stond als stralend middelpunt in de schijnwerpers.
Bioloog en bottenspecialist Arthur Oosterbaan vertelt en geeft uitleg.
Tijdens een wandeling door de natuur stuiten mensen regelmatig op een bot. Soms is het een fossiel bot, soms van een recent doodgegaan dier. Leuk om te weten van welk dier het afkomstig is!
De Traanroeier luidt de laatste stemweek van de Molenprijs in met een feestje. De Oudeschilder molen wordt op vrijdag 22 september letterlijk in de schijnwerpers gezet. In de mooi verlichte molen zijn optredens, worden flensjes gebakken en zijn drankjes verkrijgbaar.
Op het terrein van Museum Kaap Skil staan drie Rijksmonumenten: een graanpakhuis, een wierschuur en molen De Traanroeier. Met subsidies van de provincie Noord-Holland en het Rijk wordt het graanpakhuis momenteel gerestaureerd.
Vrijwilligers van De Traanroeier zijn dit weekend druk bezig geweest ‘hun’ molen en het feit dat deze kans maakt op de BankGiro Loterij Molenprijs, onder de aandacht te brengen. Ze waren zowel tijdens Texel Culinair als op Open Monumentendag actief.
Stephan Roest, de Rijdende Reporter van NH-radio, komt dinsdagmiddag 12 september naar Museum Kaap Skil. Hij heeft een dubbele afspraak. Roest gaat molenaar Klaas Veenbaas uithoren over de nominatie van molen De Traanroeier voor de BankGiro Loterij Molenprijs. Met oud-visser Cor de Wolf bezoekt hij de nieuwe tentoonstelling ‘Trui aan, trossen los’ over kinderen in de visserij.

Advertentie