U bent hier

Texel

Walvissen spreken enorm tot de verbeelding. Bij het woord walvis denkt iedereen aan enorme zeereuzen, maar ook de kleine bruinvis is een walvis. Eigenlijk zijn dolfijnen ook walvissen, maar andersom geldt dat niet. Kortom: er valt veel te vertellen over walvissen. Vandaar dat Ecomare op dinsdag 25 juli een Walvisdag organiseert.
Restaurant Wambinge van Hotel Greenside in De Koog op Texel heeft deze zomer een menu vol Texelse producten. Een kaart met prachtige gerechten met zuivel, kaas, honing, garnalen, vis en aardbeien van Texelse bodem. En last but not least: Texels lamsvlees.
Restaurant Wambinge van Hotel Greenside in De Koog op Texel heeft deze zomer een menu vol Texelse producten. Een kaart met prachtige gerechten met zuivel, kaas, honing, garnalen, vis en aardbeien van Texelse bodem. En last but not least: Texels lamsvlees.
Geneeskrachtige Kruiden workshop op dinsdag 15 augustus, door Nieteke Roeper en Gerda Bloem.
Geneeskrachtige Kruiden workshop op woensdag 19 juli en dinsdag 15 augustus, door Nieteke Roeper en Gerda Bloem.
Over kruiden valt zoveel te vertellen! De ene maakt je rustig, de ander werkt bij ontstekingen. Als thee, tinctuur of groente. Tijdens de workshop Geneeskrachtige Kruiden op woensdag 19 juli en dinsdag 15 augustus delen Nieteke Roeper en Gerda Bloem hun kennis over kruiden. De workshops vinden plaats in de Oudheidkamer. Aanvang 19.00 uur, kosten € 15,-.
“Eindelijk komt er duidelijkheid” was de reactie van directeur Pauline Folkerts van Ecomare toen de Rijksoverheid onlangs een onderzoek aankondigde naar de toekomst van de zeehondenopvang in Nederland. Ecomare vangt altijd al terughoudend op en ziet de uitkomsten van het onderzoek dan ook vol vertrouwen tegemoet.
Woensdagavond 14 juni is de eerste ‘huiler’ van het seizoen in de opvang van Ecomare binnengekomen. Onder een steiger bij het havenkantoor in Oudeschild was een jong zeehondje zonder moeder gevonden. Het diertje weegt 9,1 kilo, een normaal geboortegewicht.

Advertentie