U bent hier

Advertentie

Texel

Op dinsdag 15 mei werd een dode zeehondenpup gemeld bij Ecomare. Het diertje lag bij de Volharding op de kant. Ecomare-medewerker Eric Willebrands ging erheen om hem op te halen en trof een helemaal gaaf zeehondje aan. Het diertje was te vroeg geboren en had daardoor nog een witte vacht met lange haren.
Wat zijn ze schattig, die jonge vogeltjes die nog niet goed kunnen vliegen! Onhandig fladderend belanden ze soms op de grond. Geniet ervan, bekijk ze van een veilige afstand, maar laat ze verder met rust. Als het goed is, houden hun ouders ze in de gaten.
Onlangs deed Texelaar Sytske Dijksen een bijzondere ontdekking in het Texelse bos: een anemonenbekerzwam. Deze kleine paddenstoel is niet eerder in het waddengebied gezien. De dichtstbijzijnde vindplaatsen zijn Egmond, Gaasterland en oostelijk Friesland.
Op zaterdag 12 mei is de landelijke Open Molendag. Bij molen De Traanroeier staan de deuren van 10 tot 16 uur open. Belangstellenden krijgen via de ingang aan de Barentszstraat gratis toegang. De molenaars zijn aanwezig en er worden pannenkoeken gebakken. Na dit weekend wordt het riet op de molen vervangen en kan het monument twee maanden niet bezocht worden.
Het Wadden Vogelfestival met de Texel Big Day op 12 en 13 mei beloofd weer een waar vogelfeest te worden voor vogelkijkers en -liefhebbers.
In mei gonst het op Texel van de vogels! Heel veel verschillende en vaak zeldzame soorten.
Genieten van vogels en Texelse natuur op Wadden VogelfestivalGenieten van vogels en Texelse natuur op Wadden Vogelfestival Aftrap landelijke Vogelweek met Wadden Vogelfestival op zaterdag 12 en zondag 13 mei
Een bijzondere activiteit bij Museum Kaap Skil: takkenbossen maken. Op 2 mei kunnen bezoekers van het museum vanaf 13.30 uur helpen met het aanvullen van de voorraad brandstof voor de takkenbossenoven. Deze oven staat in de bakkerij in het openluchtmuseum. Vele handen maken licht werk en het is nog gezellig ook!

Advertentie