U bent hier

Advertentie

Texel

Zondag ontvingen de pieten en Sinterklaas bezoek in het Pietendorp bij Kaap Skil. Veel kinderen maakten gebruik van de kans eens te zien waar de pieten slapen als ze op Texel zijn. Twee van hen lagen trouwens nog steeds in hun stapelbed in de molen. Gelukkig waren alle andere pieten wél wakker. Met hen werd druk gespeeld, gerend en geknutseld.
Eigenlijk is het een groot geheim, maar wij zijn erachter gekomen: als Sinterklaas met zijn pieten op Texel is, slapen de pieten bij Kaap Skil! Omdat ze altijd heel veel te doen hebben, moeten we ze natuurlijk hun rust gunnen. Maar op zondag 19 november stellen ze het Pietendorp open, van 14-17 uur. Voor alle kinderen die eens bij de pieten op bezoek willen in plaats van andersom.
De TX27 zag vanmiddag een groot kadaver drijven bij de Stuifdijk: een walvis. In zo’n geval waarschuwt een visser natuurlijk zijn walvisgekke collega Adrie Vonk. Vonk belde op zijn beurt Rutger Oosterhuis van Het Sop en samen versleepten zij het dier naar de NIOZ-haven om het te bergen. Dit was sowieso noodzakelijk, omdat het een gevaar vormde voor de scheepvaart.
Het onderhoud van de kust op het strand van Texel Zuidwest tussen strandpaal 9 en 12 wordt verder uitgevoerd door Boskalis. De werkzaamheden starten waarschijnlijk al in de tweede helft van november. Het werk wordt zo snel mogelijk afgerond en is in ieder geval klaar vóór het komende recreatieseizoen.
Het zal niemand die de laatste week in Den Burg is geweest zijn ontgaan: er wordt gewerkt aan de Oudheidkamer. De voorgevel van het huis is bedekt door een steiger. Ook aan de achterzijde staat een steiger. Het museum is tot eind oktober nog wel gewoon open.
Vanaf 19:30 uur is het observatorium bij Ecomare geopend. Bij helder weer kan er door telescopen naar de sterrenhemel worden gekeken.
Tussen 19.30 en 21.00 kan de toren van de grote kerk in Den Burg worden beklommen. Voor een bijzonder zicht op Den Burg in de nacht.
Om 19.30 houdt Adriaan Dijksen van Vogelwerkgroep Texel een lezing over vogels in de nacht in Hotel Prins Hendrik.

Advertentie