U bent hier

Documentaire gasboringen Schiermonnikoog

Documentaire over de acties tegen de voorgenomen gasboringen voor de kust van Schiermonnikoog.

Energiebedrijf ENGIE maakte op 15 februari bekend de vergunning voor proefboringen naar gas voor de kust van Schiermonnikoog in te leveren. Een historisch en opzienbarend besluit. Hiermee kwam onverwacht een einde aan een strijd van drie jaar, die gevoerd werd door eilanders, verenigd in de 'Werkgroep Horizon Schiermonnikoog'.

Vorig jaar kwam er steun van 17 natuur- en milieuorganisaties en werd de 'Brede Coalitie tegen Boren voor Schiermonnikoog' gevormd. Trekkers van deze unieke coalitie waren de Waddenvereniging, Natuurmonumenten, Ugenda, Milieudefensie en de Werkgroep Horizon. De coalitie vreesde bodemdaling in dit kwetsbare Werelderfgoed. En ongelukken en chemische verontreiniging zouden catastrofale gevolgen hebben voor het leven in de Waddenzee.

De Werkgroep Horizon Schiermonnikoog voerde vertrouwelijke gesprekken met ENGIE. De documentaire geeft een verslag van hoe een klein eiland een grote Franse multinational op andere gedachten bracht.

De documentaire is te zien bij:
Omroep Fryslan:  zondag 19 maart om 17.00 uur (en daarna vanaf 18.00 uur ieder uur). NPO 2: zaterdag 18 maart om 15.30 uur en zondag 19 maart om 13.00 uur.

Average: 5 (1 vote)
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.
afbeelding van Ed
Documentaire zien? http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/385331/Fryslan_Dok.html

Advertentie