U bent hier

Boeiende verbeelding van Waddenzee op Oerol

Vanavond vindt de opening van Oerol weer plaats in de betonningsloods op Terschelling. Dit jaar is dit extra speciaal omdat deze loods van Rijkswaterstaat 100 jaar bestaat.

Om dit te vieren maakte Studio Buiten Werking een expositie over de wereld van de Waddenzee in vijf enorme zeeboeien.

Tussen Land en Eiland is een beeldend onderzoek naar professioneel gebruik van de Waddenzee door het in kaart brengen van de gebruikers die het benutten, beïnvloeden en bovenal betekenis geven.

Ter voorbereiding op de productie gingen Pim en Fier van Studio Buiten Werking op expeditie met diverse gebruikers van de Waddenzee.

Deze ontdekkingsreis is terug te zien in de boeien op het Groene Strand. Zo is de vaarroute van Harlingen naar Terschelling verbeeld, luister je naar de meldingen van de zeeverkeerscentrale in de Brandaris en kijk je mee met de mannen die dagelijks met de boeien werken.

Rijkswaterstaat is als beheerder van de Waddenzee zeer actief in het Waddengebied en werkt veel samen met andere partijen. ‘Ook in de samenwerking met Oerol zien wij een grote meerwaarde’, zegt Mieke Attema, directeur Rijkswaterstaat Noord Nederland. ‘Het is prachtig dat mensen dansen tussen onze boeien op festival ‘De betonning’ en ze op een speelse wijze kennis maken met ons werk op de Wadden. We vinden het een mooie kans om dit over te brengen via producties op Oerol. Zo maakte de Peergroup vorig jaar de succesvolle voorstelling De Levende Duinen namens Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer. Deze voorstelling gaat dit jaar in reprise. En ze maakten de voorstelling Zee van Zand over het beheer van het continu veranderende kustlandschap. Deze voorstelling is in de voorverkoop al uitverkocht.’

Bronnen: 

RWS

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie