U bent hier

Kruidenworkshop in de Oudheidkamer

Over kruiden valt zoveel te vertellen! De ene maakt je rustig, de ander werkt bij ontstekingen. Als thee, tinctuur of groente. Tijdens de workshop Geneeskrachtige Kruiden op woensdag 19 juli en dinsdag 15 augustus delen Nieteke Roeper en Gerda Bloem hun kennis over kruiden.  De workshops vinden plaats in de Oudheidkamer. Aanvang 19.00 uur, kosten € 15,-.

In de tuin van het museum groeien ruim honderd verschillende soorten kruiden. Nieteke en Gerda weten van elke plant welk onderdeel bruikbaar is en waarvoor. De kruidenworkshop is zowel informatief als actief van opzet. Er wordt in de tuin verteld over de geschiedenis van de kruidengeneeskunde en de toepassing van diverse kruiden. Daarbij worden voorbeelden van kruidengeneesmiddelen besproken en getoond. Vervolgens gaan de deelnemers in het museum zelf met kruiden aan de slag, onder het genot van een (kruiden)hapje en een drankje. 

Vanwege de ruimte is het aantal deelnemers beperkt. Vandaar dat vooraf opgeven noodzakelijk is. Dit kan tot twee dagen van te voren bij Nieteke Roeper via 0222-318673 of spang@dds.nl. De deelnamekosten kunnen op de avond zelf worden betaald.

Bronnen: 

Ecomare

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie