U bent hier

Ontdek Vogeleiland Texel op het Wadden Vogelfestival

Op Texel zijn overal vogels! Heel veel verschillende en vaak zeldzame soorten. Voor het tweede jaar op rij laten Nationaal Park Duinen van Texel en het Vogelinformatiecentrum Texel de Texelse vogelrijkdom zien tijdens het Wadden Vogelfestival op 6 en 7 mei. Het Wadden Vogelfestival is de aftrap voor de Nationale Vogelweek van Vogelbescherming Nederland.

Heel Texel staat in het teken van vogels kijken en genieten van de natuur tijdens het Wadden Vogelfestival. Natuurliefhebber, Texelaar of vakantieganger, er is voor iedereen veel te beleven! Op de fiets langs de vogelkijkpunten kun je wel ruim 180 verschillende vogels ontdekken. Vrijwilligers staan paraat om alles over de aanwezige vogels en het prachtige natuurgebied te vertellen. Samen met bekende vogelkenners als Paul Böhre (Roots) en Arjan Dwarshuis (Big Year) kun je op vogelexcursie. Op speciale busexcursies van drie uur ga je op zoek naar de meest zeldzame vogels van het eiland. Bovendien start zaterdag 6 mei om middernacht de Texel Big Day, een spannende vogelrace waarin teams binnen 24 uur met elkaar zoveel mogelijk vogelsoorten gaan kijken.
Ga naar www.npduinenvantexel.nl/waddenvogelfestival2017

Vogeleiland Texel
Texel is met 380 verschillende vogelsoorten de meest vogelrijke gemeente van Nederland. Het voedselrijke wad is het tussenstation op de westelijke Europese vogeltrekroute waar de vogels móéten uitrusten en eten. Daarnaast is het Texelse landschap heel gevarieerd, met bos, duin, moeras, polder. Elke vogel heeft een eigen voorkeur en kan op Texel terecht.

Het goede doel: Strandbroeders De opbrengsten van de vogelexcursies en de Texel Big Day en komen ten goede aan de Strandbroeders. Met rustige broedplaatsen op het strand en goede voorlichting krijgen schaarse broedvogels als de Strandplevier meer kans zich voort te planten.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie