U bent hier

Alle artikelen

 • Dit voorjaar start ZuiverVaren een zeilende lijndienst waardoor het mogelijk wordt om producten CO2 neutraal te transporteren tussen diverse havens aan de Waddenzee en het IJsselmeer tot aan Amsterdam. Ook je Waddengoud gecertificeerde product CO2 neutraal laten vervoeren? Bedrijven kunnen zich nu aanmelden via www.zuivervaren.nl.
 • In 2015 heeft de paardensnack Algae-Bites van Eco Protecta uit het Friese Sexbierum het Waddengoud keurmerk ontvangen. De snack is gemaakt van algen van algenteler Kelstein in Hallum. De teler krijgt voor zijn algen op donderdag 18 januari 2018 het bio-certificaat van Skal uitgereikt op de Bio-beurs in Zwolle. Kelstein is hiermee de eerste Nederlandse algenteler met het biologische keurmerk.
 • Puur Terschelling in Waddengouddorp Oosterend mag zich net als vorig jaar het ‘Leukste uitje van Friesland’ noemen. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Friesland 2018’.
 • In september 2018 organiseert AtelierSchier op Schiermonnikoog een Masterclass zeeschilderen onder leiding van Aly van der Wal en Gerda en Minne Onnes.
 • Klipper Isis vormt samen met Klipper De Overwinning de Gouden Vloot. Voor 2018 heeft de Gouden Vloot weer een aantal zeilreizen op de Waddenzee op het programma staan.
 • Waddengoud fotograaf Hans Sas uit het Groningse Warfhuizen heeft een nieuwe website. De fotopresentatie komt beter naar voren, zodat de beleving erbij beter uit de verf komt. Ook worden met regelmaat andere foto’s gepresenteerd op Hans zijn website.
 • Op Ameland hebben 5 stichtingen de handen ineen geslagen om sámen een mooi programma te maken in kader van Leeuwarden-Fryslân 2018. De naam hiervan luidt: HDK2018 oftewel ‘Eiland van Hidde Dirks Kat’. Het doel is om de eilanders en de gasten een gevarieerd programma te bieden het hele jaar door.
 • Restaurant De Klimop in Nes Ameland is sinds deze maand gecertificeerd met het Amelands Produkt. Het restaurant is sfeervol gevestigd in een commandeurshuisje uit 1733. Een goede ontwikkeling dat ook steeds meer restaurants de producten van Ameland weten te waarderen. Nieuwsgierig wat voor gerechten De Klimop bereid met de prachtige producten van Ameland?
 • Ga je volgend jaar ook mee op droogvaltocht met Waddengoud-klipper Willem Jacob? In de zomer vanaf 13 juli t/m 25 augustus 2018 hebben de schippers van de Willem Jacob een aantal tochten gepland. Met opstap aan de vaste wal of op de Waddeneilanden.
 • Janet Frieling van Klipper De Najade heeft de agenda 2018 van al hun zeiltochten bekend gemaakt. Op 18 maart starten ze het nieuwe seizoen met een Oestertocht op het Wad. In samenwerking met Waddengoud-vissers Jan en Barbara van ’t Ailand Lauwersoog organiseren ze deze tocht.
 • De Kerstvloed van 1717 heeft aan meer dan 2200 Groningers het leven gekost. Aan de hand van de schitterende filmbeelden en boeiende soundtrack maakt Waddengoud-filmmaakster Sarah Stiles zichtbaar en hoorbaar wat er in die Kerstnacht gebeurd is en wat de gevolgen waren. Tot mei 2018 te zien in Bibliotheek De Marne in Leens.
 • De gehele winter organiseert het Vogelinformatiecentrum Texel diverse vogelexcursies op Texel.
 • Ook in de winterperiode is het, afgezien van bij slecht weer, bijna iedere dag mogelijk een wadlooptocht te maken bij Oan ‘e dyk in Paesens-Moddergat in Friesland. Hierbij wandel je in een groep op laarzen naar de vaargeul. Ook is het iedere dag mogelijk een waddenexcursie of schone schoenentocht mee te maken.
 • Op zaterdag 30 december om 20.30 uurnemen Vlielanders Ger Lamerus en Nils Koster van het Waddengoud Duo Drijfhout op eigen wijze het jaar door in Podium Vlieland.
 • Op zondag 17 december van 14.00-18.00 uur is het weer de Art & Craft x-mas fair bij Cultuurerf Andledon. Op donderdag 21 december van 16.00-18.00 uur organiseert Andledon een Kerstborrel voor ondernemers en ZZP’ers op het Hogeland.
 • Waddengoud catering Birgit Flüg heeft een heerlijk kerstmenu samengesteld. Particulieren en bedrijven kunnen gerechten bestellen. Ook kan men complete kerstdiners bestellen of kerstkookworkshops doen bij Birgit.
 • Cadeau- en Streekwinkel Op ‘e Stâl in het Friese Buitenpost biedt Kerst streekproductpakketten aan. Met diverse Waddengoud producten van ondermeer Waddendelicatessen. Het leuke is dat Op ‘e Stâl dit combineert met streekproducten uit andere streken, zoals De Friese Wouden.
 • Expositie ter gelegenheid van de 65e verjaardag van Antje Sonnenschein t/m 17 december 2017 in Waddengoud Galerie Het Raadhuis in Eenrum in Groningen.
 • In voorbereiding op het project ‘fan swiet nei sâlt’ van It Fryske Gea, heeft een explosieven opsporingsbedrijf een groot aantal bommen opgegraven en heeft daarbij een mysterieuze vondst gedaan. Bij een bom op 2,5 meter diepte is een onbekende koperen versiering gevonden. Wie weet wat dit is?
 • Dit jaar heeft Waddengoud samen met de ondernemers van Waddengouddorp Oosterend op Terschelling en de Duitse touroperator Reisen mit Sinnen in Dortmund een 7-daagse duurzame Werelderfgoed Waddenzeepakketreis ontwikkeld.
 • Bestel online je visproducten van Goede Vissers bij destreekboer.nl en haal alles bij jouw in de buurt op. Er komen steeds meer ophaalpunten in het Noorden! ’t Ailand Lauwersoog levert maandelijks vis (bevroren).Bestel online je visproducten van Goede Vissers bij destreekboer.nl en haal alles bij jouw in de buurt op.
 • De telers van Coöperatie Wrâldfrucht in Noordoost-Friesland en Noordwest-Groningen hebben dit jaar een topoogst van de Duindoorn. Door een goede bestuiving in het voorjaar en een prima groeiseizoen hebben ze dit jaar maar liefst ruim 20.000 kilogram biologische Duindoornbessen van hun percelen kunnen halen. Waddendelicatessen maakt er producten van met het Waddengoud keurmerk.
 • In de aflevering van het tv-programma BinnensteBuiten van de KRO-NCRV afgelopen vrijdag, gaan kok Leon en sommelier Lendl op bezoek bij Ale Havenga van Landgoud. Op een zomerse dag op zijn biologische boerderij in het Groningse Kloosterburen ontvangt Ale hen in zijn bloeiende en knalgele mosterdveld. Landgoud heeft het Waddengoud keurmerk.
 • In het plaatsje Broek (nabij Pieterburen) is Zorgboerderij Pieterburen gestart met het maken van 3 bijzondere biologische geitenkazen: geitenkaas met zeekraal, geitenkaas met zeewier en geitenkaas met truffels uit Istrië. Vanaf heden zijn deze biologische geitenkazen met al hun bestaande smaken te koop in de Waddengoud boerderijwinkel op het erf.
 • Ook dit jaar is Puur Terschelling in Waddengouddorp Oosterend op Terschelling weer genomineerd voor het ‘Leukste uitje van 2018’ van de ANWB.
 • Tot eind oktober exposeert Waddengoud-fotograaf Geertjan Plooijer samen met nog 6 fotografen in het Museum in Sloten. Dit keer is het thema niet ’t Wad, maar een selectie van foto’s die met oude technieken zijn gemaakt.
 • Birgit Flüg van Waddengoud-catering Birgit Flüg Kok aan Huis (Waddengoud sinds 2013) in het Groningse Stitswerd en Stichting Animal Freedom organiseren ook in het najaar weer een kookcursus ‘Vegetarisch Koken’ in Groningen.
 • Maak tijdens de Kunstmaand Ameland in november een tour langs 10 gerenommeerde Amelander restaurants en geniet van fijne hapjes met een goed glas bijpassende wijn.
 • Stichting Oan ‘e dyk in het Friese Paesens-Moddergat biedt de gehele maand oktober nog prachtige Waddengoud wadlooptochten en waddenexcursies.
 • Ook in het najaar blijft het bruisen in het hoge noorden van Groningen. Cultuurerf Andledon heeft weer een vol programma met The Burnin’ love band met een Elvis, Las Vegas Show. Ook is er een expositie van schilderijen waarvan tweederde van de opbrengst naar de ALS Stichting gaat.

Pagina's