U bent hier

‘Frisicana’ nieuw programma Douwstra, Smit en Wilkens

Drie van Fryslân’s bekendste singer/songwriters, Gurbe Douwstra, Marcel Smit en Piter Wilkens, staan het komend theaterseizoen met een nieuwe muzikale voorstelling op de podia. ‘Frisicana’ is de titel van dit avondvullende programma, met een selectie van mooie liedjes uit het repertoire van deze drie troubadours, aangevuld met werk van artiesten die hen hebben geïnspireerd. De titel verwijst daarom ook naar het veelomvattende muziekgenre ‘Americana’, voor alle drie van oudsher een inspiratiebron bij het schrijven van hun eigen liedjes. En dus zijn er liedjes te horen van onder andere folklegende Woody Guthrie en countryster Hank Willams evenals van een hedendaags artiest als Chris Stapleton.

In een sober decor laten de heren het publiek kennis maken met eigen songs, al dan niet vertaalde klassiekers uit het internationale repertoire, regelmatig aangevuld met nieuw eigen materiaal. En voorzien van veelal smeuïge anekdotes uit het leven van de heren Douwstra, Smit en Wilkens.

‘Frisicana’ gaat op 9 september in première in de Pleats in Burgum en gaat vervolgens ‘on tour’ door de provincie. Op de voorlopige speellijst staan o.a. de Lawei in Drachten, de Harmonie in Leeuwarden, de Koornbeurs in Franeker en Theater Sneek.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie