U bent hier

Vlaggen 'Dag van de Garnaal' weer ten top

Afgelopen week is er druk gewerkt door vrijwilligers van voormalig reddingsboot Gebroeders Luden op de haven van Lauwersoog. Met behulp van een hoogwerker hebben ze alle lichtmasten in de haven weer voorzien van een vrolijk gekleurde vlag. De vlaggen kondigen de Dag van de Garnaal aan, die wordt gehouden op zaterdag 6 mei 2017 van 10.00 tot 17.00 uur. De Dag van de Garnaal trok in 2015 ongeveer vijfendertigduizend bezoekers. Het is een topattractie in Noord Nederland.

Tijdens de Dag van de Garnaal, die op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden, zullen vele activiteiten zijn voor jong en oud met onder andere een grote braderie, oude ambachten, varen met garnalenkotters en ook een Shantykorenfestival. Gelijktijdig is het de reddingbootdag van de KNRM. Donateurs kunnen gratis mee varen op de snelste reddingsboten van KNRM Lauwersoog. In de haven zijn demonstraties van de Lifeguards.

Zeelucht maakt hongerig. Fijnproevers kunnen op de Dag van de Garnaal dan ook te kust en te keur. Zo zijn er diverse garnalen- en mosselproeverijen. Wie liever een gerookte paling of forel wil wordt eveneens op zijn wenken bediend. Naast vele nautische activiteiten en visspecialiteiten zijn er demonstraties van oude ambachten. Er is volop live-muziek, terwijl voor de jeugd eveneens het nodige is te beleven. Genoeg gezelligheid voor de hele dag en het hele gezin.

 

Bronnen: 

Dag van de Garnaal

Average: 3 (1 vote)
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie