U bent hier

WADDENPOST-ACTIE

Waddenpost houdt regelmatig een actie waarbij prijzen worden uitgedeeld aan Waddenposters. De WP-Acties zijn bedoeld als extra beloning, als stimulans en als uiting van waardering voor je aandeel in het succes van Waddenpost.

De prijzen variëren van een boekenpakket tot een weekendje Waddeneiland of een geldprijs.
De actie is voor Waddenposters en de prijs wordt gegeven voor:

 • het mooiste artikel van de week
 • de meest actieve Waddenposter van dat moment
 • de duizendste of zoveelste publicatie
 • het origineelste artikel
 • de mooiste foto
 • het indrukwekkendste filmpje
 • en alle variaties op deze criteria

Waddenpost maakt de actie bekend via het Waddenpost-Forum en meldt daar ook de looptijd. Hieronder plaatsen we de actie ook.
De winnaar wordt op het Waddenpost-Forum vermeld (toegankelijk voor Waddenposters) en krijgt rechtsreeks een bericht.

WP-Actie 15. Waddenpost geeft nogmaals een weekendje Ameland in de Suudooster weg aan de Waddenposter die de mooiste foto maakt van de Wadden in de zomer. Plaatst voor 31 december 2017 een fotoalbum op Waddenpost (max 16 foto's per fotoalbum). Zet bij elk album WP-Actie 15 bij de tags, de trefwoorden. Wij zijn heel benieuwd. Lees hier meer over WP-Actie 15.

WP-Actie 14. Waddenpost geeft een weekendje Ameland in de Suudooster weg aan de Waddenposter die de mooiste zonsopkomst of zonsondergang foto plaatst in een fotoalbum op Waddenpost (max 16 foto's per fotoalbum). Laat ze zien, die vlammende luchten en roze schijnsels. Wij zijn heel benieuwd. Lees hier meer over WP-Actie 14Winnaar is Waddenposter Harald Kouseband.

WP-Actie 13. Waddenpost verloot een Bol.com waardebon van € 50 tussen de Waddenposters die drie of meer nieuwe Waddenposters aanbrengen. Elke nieuwe Waddenposter die is binnengehaald door een andere Waddenposter kan die naam bekend maken via een intern bericht in het dashboard. Waddenpost verzamelt die namen en kiest aan het einde van december 2016 een winnaar. De actie gaat 23 februari 2016 in en loopt tot 31 december 2016. Lees hier meer op WP-Actie 13.

WP-Actie 12. Met de twaalfde WP-Actie is een pakket van drie boeken te winnen. Wie de meest grappige post plaatst voor het eind van 2015 wordt winnaar van het pakket. Lees hier meer over WP-Actie 12.

WP-Actie 11. tot en met 31 augustus 2015 - Onder alle Waddenposters die minstens drie posts plaatsen in de periode tot 31 augustus wordt een weekend in de Suudooster op Ameland verloot. Kijk hier naar de Suudooster en verlekker je alvast. Winnaar van deze actie is geworden: Waddenposter Jinke.

WP-Actie 10. tot en met 28 februari 2015 - Het prachtige waddenboek van Toon Fey is voor de Waddenposter met de verrassendste post. Kijk hier hoe mooi het boek is en lees er hier over.

WP-Actie 9. tot en met 31 december 2014 - Plaats een Kerstgroet en maak kans op een van de twee uitgaven van Waddenposter Lenze L. Bouwers. Lees hier meer.

WP-Actie 8. van 1 juli tot 31 december 2014 - De mooiste publicatie in woord, foto of film in deze periode ontvangt een pakket van Ameland Pers uitgeverij bestaande uit een Amelander kwartet en het boek Ameland in 2010 en Ameland in 2011.

WP-Actie 7. tot en met 24 juni 2014.
Wie maakt het mooiste Werelderfgoed Waddenzee gedicht
Ter ere van het vijfjarig bestaan van het Werelderfgoed Waddenzee organiseert Waddenpost een liedtekst- en dichtwedstrijd onder de titel:

Bezing het Werelderfgoed Waddenzee.
De winnaar wint een weekend werelderfgoed, een verblijf in een vierpersoons vakantiehuisje op Ameland.
Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De uitslag wordt op 26 juni, de dag van de verjaardag, bekend gemaakt.
Het volgende geldt voor mededinging aan de wedstrijd.

 • De liedteksten en gedichten gaan over het wad, de Waddeneilanden, de Waddenzee; het werelderfgoed;
 • de inzending wordt door de schrijver zelf op Waddenpost gepubliceerd;
 • de inzendingen worden uiterlijk 24 juni op Waddenpost gepubliceerd;
 • de inzending is speciaal voor deze liedtekstenwedstrijd geschreven en niet eerder gepubliceerd en wordt tot de bekendmaking van de prijswinnaar ook nergens anders gepubliceerd;
 • het copyright blijft bij de schrijver, maar Waddenpost mag in het kader van deze wedstrijd en de bekendmaking van de prijswinnaar het gedicht in een persbericht bezingen;
 • de inzending in tekst mag ondersteund worden met foto's en filmpje
 • zet bij de Tags/ Trefwoorden de tekst: Bezing het Werelderfgoed Waddenzee.

Winnaar is Waddenposter Buwalda1.

Lees hier een Wad haiku ter inspiratie
Klik op het trefwoord Bezing het Werelderfgoed Waddenzee om alle inzendingen tot nu toe te lezen

WP-Actie 6. van 1 april 2014 tot en met 30 juni 2014 - We herhalen WP-Actie 5 en geven nogmaals een weekendje Ameland weg. De meest actieve Waddenposter van het tweede kwartaal van 2014 wint een weekendje Suudooster in Hollum. Het appartement is geschikt voor vier personen. Dat weekend is buiten het hoogseizoen en buiten vakanties (WP-ers Torenlicht en Jeanet dingen niet mee naar de prijs). Komt de winnaar van Ameland, dan kan de Waddenposter kiezen uit: 1. het weekendje gunnen aan vrienden of 2. een pakket Ameland boeken, bestaande uit Ameland in 2008, 2009, 2010 en 2011.
De winnaar is Waddenposter Vis.

WP-Actie 5. van 1 januari 2014 tot en met 31 maart 2014 - De meest actieve Waddenposter van het eerste kwartaal van 2014 wint een weekendje accommodatie in appartement Suudooster in Hollum op Ameland. Het appartement is geschikt voor vier personen. Dat weekend is buiten het hoogseizoen en buiten vakanties (WP-ers Torenlicht en Jeanet dingen niet mee naar de prijs).Winnaar is Waddenposter lenze l. bouwers.

WP-Actie 4. van 1 november tot 31 december 2013 - De mooiste publicatie in woord, foto of film in deze periode ontvangt een pakket van Ameland Pers uitgeverij bestaande uit een Amelander kwartet en het boek Ameland in 2010.
Winnaar is lenze l. bouwers met het gedicht Hannes opnieuw gestolen.

WP-Actie 3. - van 1 oktober tot 1 november 2013 - De productiefste Waddenposter van de maand ontvangt een Bol.com cadeaubon ter waarde van 15 euro.
Winnaar is Sybren's Natuurfotografie met 20 publicaties in 1 maand.

WP-Actie 2. - van 1 september tot 1 oktober 2013 - Het mooiste Fotoalbum van deze maand ontvangt een pakket Amelander producten.
Winnaar is Sybren's Natuurfotografie met Opkomend water.

WP-Actie 1. - van 2 augustus 2013 tot 1 september 2013 - De mooiste publicatie van deze maand ontvangt een pakket van Ameland Pers uitgeverij, bestaande uit:
Ameland in 2008 en een Ameland Kwartet. Winnaar is Badhuus1950 met het verhaal Dansen in het badhuus.