U bent hier

Bundels

Eerste potje mosterd van Groninger biologische zwarte mosterdzaad

Afgelopen woensdag heeft gedeputeerde Henk Staghouwer van de provincie Groningen het eerste potje mosterd van op Groninger bodem geteelde biologische zwarte mosterdzaad in ontvangst genomen.

Programma eerste helft 2018 Andledon

T/m juli 2018 heeft Cultuurerf Andledon een mooi programma staan met veel muziek, exposities en workshops. Uiteraard met Waddengoud-dichter Gritter.

Oerol express van Groningen naar Terschelling

Donderdag 15 juni 2017 kun je met de Waddengoud klipper Willem Jacob van Groningen naar Terschelling varen. Tijdens Oerol.

Vakantie Groninger Waddenkust: natuur, cultuur en historie in één

In een serie van 3 artikelen stellen we je de Waddenkustgebieden van Groningen, Friesland en Noord-Holland aan je voor. Dit is de eerste in de reeks: het Groninger Waddenkustgebied.

Overzicht filmwerk 2016 van Waddengoudfilmer Sarah Stiles

Sarah Stiles van Hogeland Films uit het Groningse Houwerzijl heeft sinds 2012 het Waddengoud streekkeurmerk voor haar filmprojecten. Ze filmt voornamelijk het reilen en zeilen van mensen en organisaties in de dorpen en het landschap in de Groningse Waddenstreek het ‘Hogeland’. Van haar werk in het afgelopen jaar heeft ze een overzichtsfilm gemaakt.

Arts & Crafts X-Mas Fair 2016

Zondag 18 december 2016 organiseert Cultuurerf Andledon voor de vijfde keer de Arts & Crafts X-Mas Fair. De kerstmarkt van Den Andel kent een grote diversiteit aan standhouders met ambachtelijke producten. Naast de vele kraampjes, de kerstsfeer en de gezelligheid biedt de Arts & Crafts X-Mas Fair een prachtig muziekoptreden van de Americana band Sarah Smiles.

AndersWad: feest van de streek op 5 november bij ‘tAiland Lauwersoog

Op het AndersWad Festival komen onder andere muzikanten, producenten van streekproducten en straattheater samen om deze rijkdom te vieren. Het festival vindt plaats bij ‘tAiland in Lauwersoog en start zaterdag 5 november 2016 om 12 uur. Toegang is gratis.

Bundelpresentatie Dichtersgroep De Leegte

Dichtersgroep De Leegte - met in de gelederen Waddengouddichter Gritter - presenteert zaterdagmiddag 8 oktober 2016 van 16.00 tot 17.30 op feestelijke wijze de gezamenlijke bundel "Slagschaduw". In de bundel zijn gedichten opgenomen die ondanks hun diversiteit een verrassende eenheid vormen.

10 jaar Galerie Het Raadhuis: jubileumexpositie van 31 kunstenaars

Galerie Het Raadhuis in het Groningse Eenrum bestaat 10 jaar! Ter ere van het 10 jarig bestaan, heeft Galerie Het Raadhuis een jubileumexpositie van 7 oktober t/m 18 december 2016 met schilderijen, beelden en keramiek van 31 vaste kunstenaars van de galerie.

Waddendag Groningen trekt veel Duitsers

Afgelopen maandag heeft in hartje Groningen voor de 3e maal de Waddendag plaats gevonden. In de Hoge en Kleine der A, de Reitemakersrijge en de Museumstraat bekleedden vele gezellige chaletstands het straatbeeld met een divers aanbod van culinaire hapjes, doe-activiteiten, Waddengoud producten en zelfs virtueel zwemmen met zeehonden was mogelijk.

Pagina's