U bent hier

Een dagje mee: culinair vissen

Jan Rotgans en Jan Heijligenberg laten de overige vissers en bestuursleden van de coöperatie Vissers van de Kust zien hoe ze visserij en toerisme combineren. Eten van het Wad is een dan een belangrijk onderdeel.

Op 8 mei zijn we vanuit Den Oever naar de plaat gevaren om kokkels en zeesla te verzamelen. Het is wonderlijk te zien hoe zeesla na goed spoelen en marineren in appelazijn veranderd in een lekkernij. Heerlijk op een wit broodje met roomboter.

De kokkels gaan vandaag in de pasta. Zet de ui en knoflook in de hete pan aan, voeg wat tijm en rozemarijn toe en de uitgezochte en gespoelde kokkels. Als de schelpen openstaan zijn de kokkels gaar. Doe er dan nog een scheutje olijfolie bij, de beetgaar gekookte pasta en voeg wat bosui, venkel en munt toe. Na nog even goed roeren en de smaken in laten trekken heb je een heerlijk bord pasta alla kokkel.

Jan Rotgans en Jan Heijligenberg: Wadvissersgilde

Bronnen: 

Vissers van de Kust

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie