U bent hier

Ernstige verkeershinder Afsluitdijk vanwege harde wind

Eén rijstrook om en om beschikbaar per rijrichting

Op dit moment treft Rijkswaterstaat voorbereidingen om vanuit veiligheidsoverwegingen 3 rijstroken af te sluiten op de Afsluitdijk bij Kornwerderzand. Weggebruikers hebben tot nader order in beide richtingen om en om 1 rijstrook tot hun beschikking ter hoogte van Kornwerderzand. Verkeer wordt ter plaatse met verkeerslichten begeleid. De verwachting is dat deze situatie rond 20.00 uur van kracht is.

Rond de heftorens bij Kornwerderzand staan steigers opgebouwd voor werkzaamheden. Door de aanhoudende wind is een steiger instabiel geworden. Omdat dit kan leiden tot een onveilige situatie voor het verkeer heeft Rijkswaterstaat, vanuit veiligheidsoverwegingen, besloten een drietal rijstroken af te sluiten. Ook is de Houtribdijk afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer richting Noord-Holland wordt via de A6/A1 omgeleid. Houd rekening met een vertraging.

Het is nog onduidelijk wanneer alle rijstroken weer beschikbaar zijn voor het verkeer.

Ga goed voorbereid op weg
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om goed voorbereid op weg te gaan, de actuele verkeersinformatie en de aangegeven omleidingsroute te volgen.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie