U bent hier

Ameland komt in actie voor Serious Request 2017

Onder de noemer TV TAS Tour reist 3FM van 18 tot en met 22 december langs de Waddeneilanden om zo samen met de bewoners in actie te komen voor 3FM Serious Request. OP 21 december is 3FM op Ameland. Met interviews en opnames wil 3FM de lokale acties ondersteunen en in beeld brengen. Jong en oud is op Ameland in actie gekomen voor het goede doel. De gemeente Ameland is blij met de betrokkenheid van de Amelanders en steunt de acties van harte. Met de cheque ter waarde van € 1.000,- doet het college van burgemeester en wethouders van Ameland ook een duit in het zakje.

Roan, Marin en Wesley
Roan, Marin en Wesley, Hollumertjes van OBS De Schakel, van 6 en 7 jaar, hebben hun eigen SR17-actie op touw gezet samen met hun ouders. Dagenlang hebben ze Rendiertjes gemaakt, kleine zoutzoute hapjes van pretzels, chocola en m&m's. Via social media maakten ze hun actie kenbaar en de bestellingen stroomden binnen. Met elkaar maakten de kinderen 145 zakjes, die voor twee euro per stuk werden verkocht. De ouders sponsorden de onkosten. De kinderen, gestoken in spiksplinternieuwe kerstpakjes, brachten het snoepgoed met hun trapkarren naar de klanten en ontvingen hier en daar ook nog wat sponsorgeld. De opbrengst is zeker 300 euro, maar misschien nog wel wat meer. Het filmpje hieronder laat de kinderen zien die langs de deuren gaan om de bestellingen af te leveren.
Diezelfde middag werd er chocolademelk verkocht door andere leerlingen van De Schakel. De school besteedt aandacht aan Serious Request, waardoor de kinderen acties voor SR17 opzetten.

De Stelp en Rixt
Voor donderdag 21 december heeft de actiegroep verschillende spektakels op het programma: in De Stelp, in Ballum waarschijnlijk, met een slotmanifestatie in Nes, met optredens van eilander artiesten. In Buren volgt een activiteit rondom Ritskemooi, waar pop- en gospelkoor Inspirit door fakkels en vuurkorven beschenen en verwarmd  gaat optreden.
Het programma zal in de komende weken verder worden vormgegeven.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie