U bent hier

De Amelander Historie Krant van september is uit!

De Amelander Historie-krant is een digitale krant die u per mail kunt ontvangen. Iedere maand versturen we deze krant naar vele Amelandliefhebbers. In deze editie leest u over de officiële opening van het heemkundeproject 'Op avontuur op Ameland' op het Wad, de boekpresentatie van 'Ameland tussen Pinkegat en Borndiep' van Joke Mosterman. Ook kunt u het museumstuk van de Amelander musea van deze maand bekijken. 

Iedere laatste zondag van de maand verstuurt platform Amelander Historie zijn digitale krant boordevol verhalen, foto's en nieuws van de Amelander geschiedenis, cultuur en genealogie. De krant is gratis. Iedereen kan zich eenvoudig aanmelden; u heeft alleen een e-mailadres nodig. Bovendien krijgt u als blijk van waardering een e-book als welkomstgeschenk. Zodra u zich heeft aangemeld en dit is bevestigd, ontvangt u dit e-book als pdf per mail. 

In de Amelander Historie-krant van september leest u over het leven van schipper Jan Dirks Visser (1878-1945) die op loggers in Vlaardingen voer en een beurtdienst van Ameland naar Harlingen v.v. had. Tevens een artikel over pension Metz en molen De Verwachting in Hollum. Ook hebben we een artikel over de mobilisatie en capitulatie van Ameland in het begin van de Tweede Wereldoorlog gepubliceerd. Verder zijn er nieuwe schoolfoto's van de Burgermeester Waldaschool aan de beeldbank toegevoegd. En voor stamboomonderzoekers hebben we ook goed nieuws! Het nedergerecht van Ameland wordt gedigitaliseerd en we hebben een overzicht met de contactgegevens van 300 onderzoekers aan ons forum toegevoegd. Deze personen zijn allemaal in de Amelander geschiedenis geïnteresseerd of zijn van Amelander afkomst. U kunt via het forum met hen in contact komen. 

U kunt hier de Amelander Historie-krant van september bekijken. U kunt direct inschrijven door op 'subscribe' te klikken. Zo blijft u op de hoogte van het wel en wee van de Ouwe Pôlle.  

Bronnen: 

Ameland.eu

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie