U bent hier

Een kleine ballonwandeling

Een kleine wandeling, waarvan ongeveer een kilometer over het strand. Om de paar meter lag er een lintje, sommige met een kleurig slurfje of een plastic tuitje eraan.

De ballonnnen zijn opgelaten bij feestelijke gebeurtenissen. We kunnen ons er van alles bij voorstellen: kroonjaarviering, geboorte, trouwerij, slagen voor een fel begeerd diploma. Ook bij droevige gebeurtenissen worden er wel ballonnen opgelaten.

De restjes liggen dus op het strand. Ze komen in zee terecht en spoelen naar de kust. Of ze komen in magen van vogels terecht. 

Tijdens een korte strandwandeling kwam ik nog nooit zoveel lintjes tegen als vandaag. Gemeenten moeten misschien meer aandacht geven aan de vervuilende adspecten en wat nadrukkelijker ballonoplatingen ontmoedigen. Er zijn even indrukwekkende en schonere manieren te bedenken om iets feestelijks te vieren of iets droevigs te herdenken. Zonder een uitgestelde gruwelijke moord op dieren die denken dat ze voedsel pikken maar ondertussen lintjes en rubber innemen en daarna verhongeren met een volle maag.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie