U bent hier

Eiland van Hidde Dirks Kat - Culinaire Expedities

Dit jaar is Ameland het Eiland van Hidde Dirks Kat. Deze zomer betekent dat een Zomer vol Verhalen, een Zomer vol Fiilms, Culinaire Expedities, een Zomer vol Tentoonstellignen én een schattig Arctisch Kookboekje (onder meer het recept van de beroemde Amelander mosterdsoep staat erin). 

Het is dit jaar precies tweehonderd jaar geleden dat het dagboek van de Amelander walvisvaarder Hidde Dirks Kat verscheen. Hij beschrijft daarin de reis naar het poolgebied om er walvissen en robben te vangen. De reis eindigde met een schipbreuk bij Groenland. Commandeur Kat en een deel van de bemanning overwinterden bij de 'Groenlandse wilden'. Ameland is in 2018 het Eiland van Hidde Dirks Kat.

Eiland van Hidde Dirks Kat - Zomer vol Culinaire Expedities
Wil je weten wat commandeur Hidde Dirks Kat at of wat Jantje Jans kookte? Ga dan op Culinaire Expeditie. Vier restaurants verrassen je op zes zomerwoensdagen met een Hidde Dirks Kat of Jantje Jans driegangen keuzemenu. Het culinaire avontuur is gebaseerd op het Arctisch-Amelandse Kookboekje. Leuk, leerzaam en erg lekker.

18 en 25 juli, 1, 8, 15 en 22 augustus 2018

Culinaire Expeditie Hidde Dirks Kat
Eetlokaal De Griffel, Burenlaan 41, Hollum | Reserveren: 0519-554135 of www.degriffelameland.nl
Restaurant De Piraat, Oude Steiger 5, Nes | Reserveren: 0519-543138 of restaurantdepiraat@knid.nl

Beleef de barre reis van Hidde Dirks Kat mee met een driegangen keuzemenu van walvisvlees, zeehondensoep, mosselen, rendier, blauwe bessen parfait, gecombineerd met heerlijke zuurkool en scheepsbeschuit. Met een vette knipoog en passende vervangers. Het culinaire avontuur sluit aan bij het Arctisch Kookboekje, waarin je kunt nalezen hoe het zat met Kat en zijn eten.

Culinaire Expeditie Jantje Jans
Restaurant StrAnders, Strandweg 71, Buren |Reserveren: 0519-543029 of WhatsApp: 06-10514376
Strandpaviljoen Ballum, Strandweg 24, Ballum | Reserveren: 0519-554024 of www.strandballum.nl

Proef 250 jaar geschiedenis aan de hand van de lievelingsgerechten van zeven vrouwen van Ameland. Op het driegangen keuzemenu staan onder meer Wadden witvis, rundersukade, mosterdsoep en zandaardappelen van Amelander bodem. Met als afsluiter zoeternijen uit de 18e eeuw. Dit culinaire avontuur sluit aan bij het Amelands Kookboekje, dat de eilander eetgeschiedenis beschrijft.

Het driegangen menu van deze Culinaire Expedities kost € 34,50.
Culinaire Expeditieleden betalen € 3,50 voor het Arctisch en Amelands Kookboekje, een omkeerboekje, dat € 5,00 kost in boekwinkel en musea. Het Arctisch Kookboekje dat tevens een Amelands Kookboekje is, speciaal voor het  Hide Dirks Kat-jaar uitgegeven.

Informatie en kaartverkoop
Het entreekaartje voor het museum is tevens het kaartje voor verteller, film of tentoonstelling.

Bronnen: 

Persbureau Ameland

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie