U bent hier

Amelander historie: het verleden laten herleven

Waddenpost heeft een nieuwe partner: Amelander historie.

Amelander historie: het verleden laten herleven.
Dat is het doel van de website Amelander historie. U vindt hier veel historische artikelen, boeken, oude foto's en genealogische gegevens van Ameland. Onderzoekers en geïnteresseerden in de Amelander geschiedenis en genealogie zijn hier aan het juiste adres!

Amelander historie wil onderzoek naar de historie en genealogie van Ameland bevorderen. Daarvoor proberen we zoveel mogelijk gegevens te delen en archieven te ontsluiten die op onze website raadpleegbaar zijn. U vindt er onder andere stambomen, monsterrollen, indexen, inventarissen, foto's van grafstenen en aktes en transcripties. Ook plaatst Amelander historie graag ingezonden artikelen, vragen en (onbekende) foto's van Ameland.

Onlangs is speciaal voor de genealogen een familiearchief gestart. Het doel van dit archief is genealogen met elkaar in contact te brengen. Als deelnemer aan dit archief is het mogelijk gegevens met andere deelnemers uit te wisselen waardoor er een kennisnetwerk ontstaat. Zo kunnen lastige genealogische vraagstukken opgelost worden. Met een groeiend aantal deelnemers en gegevens is met dit archief een mooi begin gemaakt!

Amelander historie werkt samen met de Historische Vereniging Noordoost Friesland en Oud Amelandt. Deze samenwerkingen maken het mogelijk om geïnteresseerden nog beter over de rijke Amelander geschiedenis te informeren en  eventueel te helpen met hun onderzoek.

Amelander historie nodigt alle geïnteresseerden in Amelander historie van harte uit eens een kijkje op de website te nemen.

Bronnen: 

Amelander Historie

Average: 4.7 (3 votes)
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie