U bent hier

Roosjes voor Rondje Ameland

Zaterdag 6 juni is het Rondje Ameland en de deelnemers aan die monsterwandeling - bijna 50 kilometer! - verdienen het om ingehuldigd te worden. Dat gebeurt met applaus, aanmoedigen, felicitaties, muziek en bloemen.

Lieftallige bosjes
De COOP supermarkt in Hollum, vlakbij de finish van Rondje Ameland op het Zwaneplein, speelt in op het evenement. Er zijn lieftallige bosjes roosjes aan te schaffen, die vanwege het wandelevenement zijn versierd met een vlaggetje. De bosjes worden voor een klein prijsje aangeboden en zullen zeker de feestvreugde verhogen.

Beloning
Voor de wandelaars die de tocht uitlopen is het beloning van uren afzien, blaren, warme gewrichten en stijve spieren. Daar doen ze het voor, om te kunnen zeggen dat ze het hebben gehaald. Want Rondje Ameland is niet zomaar een wandeling. Hij is lang en gaat door verschillende landschappen van het eiland. Je loopt langs de dijk, over strand, over wegen, paden, duinen en strandzand. Dat is prachtig, maar ook zwaar. De eerste finishers arriveren net na het middaguur.

Negentiende
Op 6 juni wordt het 19e Rondje Ameland gelopen.
Wil je nog meedoen? Kijk dan op de website van Rondje Ameland of dat nog kan.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie