U bent hier

Rondje Ameland groeit naar 1000 deelnemers

Rondje Ameland, de ultiem wandeluitdaging, groeit van 500 naar duizend deelnemers. De organisatie heeft de tocht in de loop van de jaren langzaam laten groeien van tien naar 500 deelnemers. Het jaar 2015 is het jaar van de volgende stap voorwaarts.

Het waren de winkeliers van Hollum die aan de organisatie van Rondje Ameland voorstelden om het deelnemersveld uit te breiden. Onder het mom van Met meer deelnemers een groter evenement en groter feest in het dorp, is de organisatie van het wandelevenement bereid gevonden meer wandelaars toe te laten. Komende Rondje Ameland van 6 juni 2015 laat een paar veranderingen ten opzichte van vorige edities zien. Niet alleen kunnen meer wandelgekken deelnemen, ook de start is op een andere plak en een deel van de route is gewijzigd. De wandelaars komen bij paal 0 het strand op en gaan van daar naar de wadkant. Voorheen was de start bij Ons Hol, voerde de eerste etappe langs de Oranjeweg en kwamen de wandelaars bij het strandpaviljoen van Hollum het strand op. Strandpaal 0 is een mooi symbolisch beginpunt van het rondje om het eiland. Onderweg zijn er zes controle- en rustposten en worden versnaperingen, eten en drinken uitgedeeld. De tocht gaat via de waddendijk naar het Oerd en via het Noordzeestrand terug naar Hollum.

De finish blijft onveranderd op het Zwaneplein. Winkeliers, Dorpsbelang Hollum en de horeca gaat daar een mooi finishevenement organiseren. Wat daar precies geboden wordt is nog niet helemaal uitgekristalliseerd, maar te denken valt aan een Amelander productenmarkt, muziek en blarenbal. Vast staat dat het groot feest wordt op het Zwaneplein.

Wandelaars kunnen al inschrijven op de website van Rondje Ameland.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie