U bent hier

Van uur tot uur – het tiende Rondje Ameland - 2006

5.00 uur: Om vijf uur klinkt de startsirene van het tiende Rondje Ameland. Een groep van 238 wandelaars gaat op weg via de Oranjeweg naar het badstrand bij Hollum.

7.30 uur: De snelsten zijn al meer dan een half uur geleden de eerste halte bij de pier gepasseerd. De eerste uitvaller is met een hooikoortsaanval naar huis gegaan. Bij de pier krijgen alle deelnemers koffie, thee of water en een lunchpakket.

9.00 uur: Het grootste deel van de deelnemersgroep passeert rond 9.00 uur de Kooiplaats. "Het gaat heerlijk voor de wind. We hebben zoveel vogeltjes gezien onderweg," vertelt een ervaren Rondje Ameland loopster. Het lange stuk strand tussen Buren en Hollum vindt zij saaier en moeilijker om te lopen dan het stuk tussen Hollum en Buren langs de dijk.

10.00 uur: Mario Bunicich (68), de oudste deelnemer van het veld, passeert als eerste de stempelpost op het badstrand bij Nes. In zijn kielzog komt Richard Thomassen tien minuten later stempelen.

11.00 uur: Mario heeft het zwaar. Hij krijgt water bij de stempelpost van Ballum en loopt als eerste door richting Finnegatspad bij Hollum. Richard Thomassen oogt fit. Hij volgt op enkele minuten afstand. Tussen deze twee en de rest zit een groot gat. Zes deelnemers hebben hun tocht inmiddels gestaakt.

12.00 uur: De finish is open en de eerste deelnemers zijn binnen. Dweilorkest RouwspouleWee en De Hollumer Gromkes verwelkomen op de finish de lopers met muziek.

16.00 uur: In goeie conditie passeren de laatste deelnemers de finishlijn. Alle deelnemers ontvangen een herinneringsmedaille. De EHBO prikt enkele blaren en geeft een viertal mensen die bijna flauwvallen zout en druivensuiker. "De lopers hebben een gebrek aan zout. De waterhuishouding is helemaal in de war," zegt de EHBO'er. De mensen die dreigen flauw te vallen moeten met de benen omhoog zitten. "Maar dat willen ze niet op het terras."

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie