U bent hier

Gezonde lucht van Borkum

Het Duitse Waddeneiland Borkum  prijst zichzelf aan als het eiland van de schone lucht en gezonde zeeklimaat.

Vier jaargetijden
Het eiland is het hele jaar rond de moeite van het bezoeken waard. Een wandeling op het Noordzeestrand geeft gezonde lucht in de longen en het advies is dan ook om daar eens diep adem te halen. Het verdrijft de herfstdepressie en wintermoeheid en de wandelaar komt gelouterd terug van zijn bezoek.

Strandnelke
Hotel VierJahresZeiten zegt het al met zijn naam. Elk seizoen heeft zijn bekoring en elk jaargetijde heeft iets bijzonders. Het hotel ligt in het dorp Borkum, vlakbij de kust. De accommodatie draagt vier sterren en heeft gezellige kamers met aansprekende namen, zoals Strandnelke, Lachmöwe. Elke etage heeft een eigen thema. Het huis is een monument en barst van de leuke details. Het is een hotel om de dagelijkse beslommeringen even te laten voor wat ze zijn en om weg te dromen in de rust van het eiland.

Restaurant
In het restaurant Klabautermann wordt de gast met Friese gastvrijheid verwelkomd en verwend met gastronomische heerlijkheden. De VierJahresZeiten herbegt tevens een wellnescentrum met sauna, stoombad en een  tacladarium. Dit is een ruimte waarin alles wordt verwarmd. Door de warme vloeren, wanden en stoelen wordt een gevoel van geborgenheid en warmte gecreëerd. Er is ook een buitenbad om enkele ontspannende baantjes te trekken. Kom maar op met het voorjaar, of de zomer, herfst of winter. Wat de VierJahresZeiten betreft is het op Borkum “Zeit zum Luftholen.”

Bronnen: 

Grünes Ostfriesland
wellness.nl
inselhotel.de

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie