U bent hier

Reactie toevoegen

De filmset van Penny’s Shadow is herbouwd

De filmset van Penny’s Shadow is herbouwd.

De set stond oorspronkelijk bij Hollum in de duinen, maar moest na ruim 1 1/2 jaar worden gesloopt. De stal was namelijk opgebouwd als decor en was bedoeld om maar drie maanden te worden gebruikt voor de opnamen. De materialen waren daarop afgestemd. Het bleek echter dat de Amelander aannemer Kienstra, die de stal bouwde, goed werk had geleverd. Zo goed, dat is besloten om de set niet te slopen en de materialen niet weg te gooien, maar om de stal netjes te demonteren en het grootste deel ervan op een andere plaats weer op te bouwen.

Logeren
De set is weer opgebouwd met de originele materialen en staat nu op De Lange Dunen aan de Pietje Miedeweg 1 in Ballum. Dat is de plek waar ook tijdens de filmopnamen de paarden werden gestald en waar ook Shadow logeerde.

Nieuwe locatie
Vorige jaar kon de set worden bezocht in Hollum en vanaf Pasen 2012 kan dat nu ook op de nieuwe locatie. Om er jaren plezier van te kunnen hebben, staat de stal nu binnen in een grote loods.
Bezoekers aan de set krijgen een rondleiding, demonstraties vrijheiddressuur en natuurlijk zijn er weer fotosessies mogelijk op de stand-in van Shadow.

Euro
Het bezoeken van de set kost een euro of vijf. De kaartjes zijn ter plekke en bij de VVV te koop.

Kaal
De plek waar de set stond is kaler dan hij ooit geweest is. Voor het bouwen van de filmset werd het duin een ietsje afgevlakt. Voordat de set er stond was het al een lege plek.

Bronnen: 

Persbureau Ameland

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie