U bent hier

Borkum

Op de kust van België en Zeeland spoelen zakjes met verdovende middelen aan. Ook bij de Eemshaven in Groningen en op de kust van drie Duitse Waddeneilanden zijn pakketten met drugs gevonden.
De beelden staan nog op mijn netvlies. Het is fascinerend. Ik ben net terug. Ik heb het gefilmd. Drie maanden door primitief Europa gereisd. Met mijn hoofd in de wolken, letterlijk. Het voelde als exotische expedities. De laatste vlucht was via Rome naar minuscule gehuchten in de bergen van Sardinië. Al 30 jaar bezoek ik jaarlijks, ongeveer van Sinterklaas tot na aswoensdag, de meest heidense plek

Advertentie

Borkum wordt een testcentrum voor energieopslag. Onderzoekers testen de komende vier jaar allerlei soorten energieopslag om te kijken welke het beste werkt.
Borkum, het Duitse Waddeneiland om even bij te komen.
Het Duitse waddeneiland Borkum telt 5.200 inwoners, in de zomermaanden komen daar nog eens 20.000 toeristen bij. Met zijn allen verbruiken zij een heleboel stroom.
De taxivluchten tussen Ameland en het Duitse Waddeneiland Borkum stoppen. Te weinig mensen maken gebruik van de eilandhopper.
Wad & Zoo, de toeristische trekpleister die in de Eemshaven bij de veerboot naar Borkum gepland staat kan wel op 50.000 bezoekers per jaar rekenen. Dat schrijft het onafhankelijk onderzoek dat is uitgevoerd door Marklinq, het marketingonderzoeksinstituut van de Hanzehogeschool Groningen.
Bij Borkum is maandag aan het eind van de middag de garnalenkotter GRE 16 Angelika omgeslagen. Beide opvarenden uit het Duitse Greetsiel zijn gered.

Advertentie