U bent hier

Ameland en Fanø zijn vrienden

Ameland is met ingang van donderdag 11 september 2014 officieel bevriend met het Deense Waddeneiland Fanø. Tijdens een studiereis van VVV Ameland en de gemeente Ameland naar de Deense Waddeneilanden Rømø en Fanø van 9 tot en met 11 september 2014 is de vriendschapsband officieel in een convenant vastgelegd in het gemeentehuis in Nordby. Het convenant werd op Fanø ondertekend door burgemeester Erik Nørreby van Fanø en burgemeester Albert de Hoop van Ameland.

Zeepaardjes
De beide mannen werden geflankeerd door raadslid Dirk Brouwer van Ameland en wethouder Kristine Kaas Krog van Fanø. Na de plichtpleging van de ondertekening gaven de burgemeester elkaar de gemeentevlag. Fanø heeft twee zeepaardjes in de vlag. Het is niet een vlag die van oudsher al voor de gemeente Fanø staat. Enkele jaren geleden kwamen ze voor de vraag wat voor wapen en welke vlag de gemeente moest gaan voeren. Als gemeente met een visserijverleden hadden ze graag een anker in het embleem gehad, maar er waren al gemeenten met ankers en vanwege het onderscheidende beeld koos Fanø voor de zeepaardjes. Mooi, sympathiek en ook passend bij een Waddeneiland.
In de vlag van Ameland zijn de maan en de drie balken verwerkt die verwijzen naar de Amelander schalken die drie balken stalen.

De vlag van Fanø ging mee naar Ameland en de Amelander vlag belandde in de kast van het gemeentehuis in Nordby. De twee gemeenten gaan elkaar jaarlijks bezoeken is het plan en er zullen uitwisselingen en inspirerende ontmoetingen worden georganiseerd.

Average: 2.5 (2 votes)
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie