U bent hier

Amelander Avond in de Boeg voor Fanø

De gemeente Ameland heeft een vriendenband met het Deense Waddeneiland Fanø. Over en weer bezoeken eilander bestuurders elkaars eiland en rondom Koningsdag komt een delegatie van Fanø naar Ameland. Van 26 tot en met 29 april.

Gemeenteraad
De burgemeester Erik Nørreby, sinds 2005 burgemeester van het eiland met het hoogste gemiddelde inkomen van Denemarken, komt samen met 32 eilanders, bestuurders en hun partners en leden van het Fanø Shantykoor naar Ameland.

Duurzaamheid en toerisme
Burgemeester Albert de Hoop van Ameland heeft een inhoudelijk programma voorbereid, waarin ondermeer de onderwerpen duurzaamheid, toerisme, werelderfgoed en seizoensverlenging aan bod komen. Het zijn onderwerpen die beide eilanden aangaan en waar ze van elkaar kunnen leren en wellicht kunnen samenwerken.

Folklore
Op zondagavond is de ontvangst, op Koningsdag volgt een bezoek aan de optocht in Hollum: Ameland laat zijn folklore aan Fanø zien. Die middag volgt een ontmoeting tussen de gemeentebesturen in het gemeentehuis. Ook is er een rondleiding door de Burgemeester Waldaschool.

Amelander Avond
Dinsdagavond staat er een Amelander Avond op het programma met optredens van de Juttersvrouwen, Pipe-band The Islanders, het Amelander Shantykoor, Claddagh en brassband Canite Tuba. Voor die avond worden alle Amelanders en bezoekers van het eiland uitgenodigd.
De Amelander Avond begint om 20.00 uur in de Boeg te Buren en de entree is gratis.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie