U bent hier

Vliegerfestival in Fanø

Fanø is het decor van het jaarlijkse internationale vliegerfeest. Het wordt al sinds halverwege de jaren tachtig georganiseerd. Elk jaar trekken zo’n 20.000 vliegeraars naar het eiland. Meer dan 5000 vliegers hangen in de lucht. Ze geven een fantastische show weg op het strand. Het is een van de attractieve dingen die je op Fanø kunt doen. Er is meer op het eiland. Er staan acht musea op het eiland. Er is vanalles te zien en leren over scheepvaart, Klededrachten, schilderkunst en het Flisemuseum over Hollandse en Friese wandtegels. De mannen namen de tegels mee naar huis om hun huizen mee op te sieren.

Golf
Op Fanø lig de oudste golfbaan Denemarken´s oudste golfbaan. Het is meteen ook de mooiste, die net achter de eerste duinenrij ligt. De baan is een mooie uitdaging want het is niet een makkelijke.

Paardrijden
Op Fanø kun je volop paardrijden. Voor de kleintjes zijn er pony’s en er zijn rijtoertjes door de bossen te maken.

Fannikerdage en Sønderhodagen
Het tweede weekend in juli zijn er de Fannikerdage in Nordby. Het is een stadsfeest waarbij de mensen zich kleden in historische klederdracht. Muziek, theater en een optocht maken dit tot een fantastisch evenement. Op de derde zondag in juli houdt Sønderho een stadsfeest. Er is een optocht met oude klederdrachten uit de stad en er zijn optredens met de speciale muziek uit de stad en de dans op het plein voor de oude molen.

Godtfolk
Fanø kent ook een volksmuziekfestival, dat plaatsvindt in het midden van september; Godtfolk. Gedurende drie dagen presenteren muzikanten traditionele Fanømuziek en volksmuziek uit heel de wereld.

Zomerconcerten
Fanø  kent twee klassieke muziekfestivals. Daar is het Zomerconcert en het Guitaarfestival Fanø. Het zijn festivals met internationale allure in juli en augustus. Fanø zomerconcert is in Nordby Kirke en het Fanø Guitarfestival is in Sønderho Kirke.

Bronnen: 

43 Waddeneilanden, Marina Goudsbloem & Ruud Koot http://www.admiralstrand.nl

Average: 4 (1 vote)
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie