U bent hier

Fanø viert Koningsdag op Ameland

De gemeenteraad en directie van het Deense Waddeneiland Fanø komt van 26 tot en met 29 april naar Ameland voor een bezoek. Vorig jaar september reisde een delegatie van Ameland naar Fanø en ondertekenden de burgemeesters van de beide Waddeneilanden een samenwerkingsovereenkomst en gingen een vriendschapsband aan. Een van de onderwerpen die in de overeenkomst is vastgelegd is het over en weer bezoeken van elkaars eiland door de gemeentebesturen.

Tijdens het bezoek rond en op Koningsdag gaan de besturen, raden en directieleden van Ameland en Fanø met elkaar vergaderen over de raakvlakken tussen de beide eilanden, zoals bijvoorbeeld toerisme en duurzaamheid. Daarnaast gaan de mensen van Fanø verschillende locaties op Ameland bezoeken.

Op Koningsdag is de vergadering en op dinsdag 28 april wordt er een Amelander avond georganiseerd in De Boeg.

Vanaf 20.00 uur treden diverse muzikale grootheden van het eiland op zoals de Juttersvrouwen, Pipe-band The Islanders, het Amelander Shantykoor, The Claddagh en brassband Canite Tuba. Het shantykoor van Fanø reist mee naar Ameland en gaat in De Boeg voor het gezelschap zingen.

De avond is ook voor inwoners van Ameland en de entree is gratis.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie