U bent hier

Alle publicaties

 • Datum: 20-11-2018
  Een moratorium voor de Sint, daar pleit ik voor. En dan niet een opschorting van het hele feest, maar een al dan niet tijdelijke uitbanning van Sinterklaas op televisie. Geen tonnen verslindende landelijke intocht meer met gemeenten die zich in keurslijven van schminkprotocollen moeten wringen of anders het gram van een deel van de natie over zich heen krijgen. Geen Sinterklaasjournaal...
 • Datum: 20-11-2018
  Woensdag 28 november vindt in en om Blije de aftrap plaats van het Sense of Place-project ‘Bildtstars en Eigenheimers’, een beleefroute langs indrukwekkende fotoportretten van aardappelboeren in Noordoost-Friesland. De metershoge portretten van fotograaf Linette Raven zijn te zien op muren en schuren van boerderijen midden in het aardappellandschap.
 • Datum: 20-11-2018
  Kaercher Texel in De Koog op Texel heeft een mijlpaal bereikt in de productie van koolzaadolie. Maar liefst 1500 liter koolzaadolie heeft Kaercher laten persen van haar eigen geteelde koolzaad op Texel. Kaercher zet haar Texelse koolzaadolie in verschillende varianten op de markt: als bak en braad, massage-olie, kaarsen, zepen en waxmelts (geurblokjes).
  Texelse koolzaadolie van Kaercher
 • Datum: 19-11-2018
  Er zit te veel slib in de Eems. Om de ecologie en de bereikbaarheid van het Eems-estuarium ook voor de toekomst te garanderen, werkt Nederland samen met de deelstaat Nedersaksen (Duitsland). Er wordt een ecologische strategie voor sedimentmanagement in het Eems-gebied ontwikkeld.
 • Datum: 19-11-2018
  Leeuwarden maakt zich op als stad van het licht. Aanstaand weekend van 22 tot en met 24 november verrassen kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland met weergaloze mediakunst de binnenstad tijdens het Leeuwarden Urban Night Adventure, oftewel LUNA. Hiernaast is er vanalles te beleven op het gebied van film-, licht- en geluidskunst.
 • Embedded thumbnail for Klasiena Soepboer
  Embedded thumbnail for Klasiena Soepboer
  Datum: 17-11-2018
  Kunstenaar Klasiena Soepboer is helemaal in haar element op Schiermonnikoog.
 • Datum: 16-11-2018
  Eind vorige maand kreeg een in een frisbee verstrikte zeehond veel aandacht op social media. Uit nader onderzoek van Zeehondencentrum Pieterburen en de diergeneeskundige faculteit van Universiteit Hannover blijkt dat de luchtpijp van de zeehond zwaar beschadigd was door de frisbee en het dier een ernstige longontsteking had.
 • Embedded thumbnail for Feuerespuren Bremen 2018
  Embedded thumbnail for Feuerespuren Bremen 2018
  Datum: 15-11-2018
  Ameland Vertel! Vertelde tijdens het internationale vertelfestival Feuerspuren in Bremen.
 • Datum: 15-11-2018
  De vertellers van Ameland Vertel! hebben een vertelprogramma voor tijdens de Kunstmaand. Het vertelcafé vindt plaats in de Heerskamer van Herberg De Zwaan in Hollum. Op 16, 17 en 18 november zijn er elke middag vier vertellingen van ongeveer 20 minuten.
  Ameland Vertel!
 • Datum: 13-11-2018
  Onlangs kreeg Ecomare de schelpencollectie van Piet de Wolf. Deze bestaat uit een ladekast met ongeveer duizend bakjes, doosjes en glazen potjes, vaak met meerdere schelpen erin. In totaal bestaat de collectie dus uit duizenden schelpen! De Wolf heeft van alle schelpen de vindplaats en -datum zorgvuldig geadministreerd, waardoor deze collectie voor de wetenschap bijzonder waardevol is.
  Arthur bij zijn schelpenverzameling
 • Datum: 13-11-2018
  Zoals altijd organiseert het Vogelinformatiecentrum op Texel het gehele jaar rond vogelexcursies. Ook in de ogenschijnlijk stillere maanden gedurende de winter.
  Vogelinformatiecentrum Texel
 • Datum: 13-11-2018
  Waddengoudfotograaf Ellen Floris van Atelier Elbow Works in het Friese St. Annaparochie heeft weer een nieuwe serie wadkaarten op de markt gebracht. Allemaal foto’s geschoten in het Friese Waddenkustgebied. Oude kaarten verkoopt Ellen voor de halve prijs.
  Wadden ansichtkaarten Ellen Floris
 • Datum: 12-11-2018
  Tegenwoordig is de oversteek naar Schiermonnikoog heel comfortabel. Maar daar ging wel een en ander aan vooraf.
  Veerboot uit 1957
 • Datum: 10-11-2018
  In deze editie leest u hoe 40 jaar geleden de melkpijpleiding onder de Waddenzee naar Ameland werd aangelegd. Ook een verhaal over hoe Amelander schippers werden gekaapt en er zijn nieuwe boeken over het eiland verschenen. Ook nieuws over de kunstmaand in de musea Sorgdrager en Swartwoude en een aankondiging van een lezing over de naoorlogse walvisvaart.
  Veerboten van Ameland
 • Datum: 08-11-2018
  De Gezellige Tafel op 22 november 2018 voor een verrassende ontmoeting en goed gesprek. Voor iedereen die een beetje gezelschap wil.
 • Datum: 07-11-2018
  Maak tijdens de Kunstmaand op Ameland een tour langs 10 gerenommeerde Amelander restaurants en geniet van verfijnde amuses met een heerlijke bijpassende wijn. Iedere woensdag t/m zondag in november 2018 kun je de route doen.
  Amelands Produkt
 • Datum: 05-11-2018
  Deze maand november 2018 heeft Cultuurerf Andledon weer een vol programma met muziek. Ook zijn er diverse crea-ochtenden en wederom een workshop pyrografie.
  Waddengoud-dichter Gritter op Andledon
 • Datum: 02-11-2018
  Van 10 tot en met 28 november brengt Sense of Place in samenwerking met Dorpsvereniging Blije e.o. en de inwoners van Blije het leven langs de waddenkust onder de aandacht. ‘Leven onder aan de dijk’ brengt een gevarieerd programma naar het terpdorp. Met een expositie route, meet-ups, een optocht en feest staan Blije en haar inwoners dit najaar in de schijnwerpers.
  Foto Maarten Boersema
 • Datum: 02-11-2018
  Culinair expert en schrijfster Annette van Ruitenburg onderneemt deze november en december 2018 een aantal activiteiten in kader van haar culinaire boek de Smaak van Texel, die ze samen met Tanja van den Berge heeft geschreven. Waddengoudfotograaf Ruth de Ruwe heeft de fotografie voor het boek geleverd.
  Smaak van Texel
 • Datum: 01-11-2018
  Minisymposium ’10 jaar werken aan kennis voor een duurzame toekomst van de Wadden’
 • Datum: 31-10-2018
  “Beeldende kunst is wat het is. Sommigen vinden een bepaald schilderij helemaal niks, anderen vinden het prachtig. En dat is goed”, aldus Kees Vos van Talant, tijdens zijn toespraak, vrijdag 19 oktober, bij de opening van de nieuwe tentoonstelling op ECR Kening State te Franeker.
  Vrouw met het gele haar
 • Datum: 31-10-2018
  De film ‘Zwitserse kust’ over Waddengoud vissers Jan & Barbara gaat op 10 november 2018 in première op het Noordelijk filmfestival 2018.
 • Datum: 30-10-2018
  Waddengoud fotograaf Hans Sas heeft dit najaar nog een 2-tal mooie exposities: Gemengd Boeket en Lijn in Licht.
  Reisdam Holwerd (© Hans Sas)
 • Datum: 30-10-2018
  Op 2, 3 en 4 november speelt theatermaker Tjerk Ridder een speciale editie van zijn voorstelling “Bonne Route” in het Kazemattenmuseum.
 • Datum: 26-10-2018
  In het kader van LF2018 heeft beeldend woordkunstenaar Connie Harkema ruim 50 schilderijen en gedichten gemaakt. Zij zijn dit hele jaar in verschillende samenstellingen en op diverse locaties te bezichtigen onder de titel "Friesland in Europa". Het Stadssonnet “Herfst in Trondheim” is te bekijken bij Galerie Kunst in Beweging, Hoofdstraat 1, Koudum.
  Herfst in Trondheim
 • Datum: 25-10-2018
  5 beurzen voor masterstudenten beschikbaar
 • Datum: 25-10-2018
  De geboren en getogen Oudeschilder Cees Hoogerheide vond dat een boekje over de geschiedenis van molen De Traanroeier niet mocht ontbreken. Na gedegen uitzoek- en verzamelwerk heeft hij een fraai overzicht samengesteld, waarin wetenswaardigheden en feiten over de molen worden afgewisseld met krantenartikelen en foto’s. Leuk om te hebben of cadeau te doen!
  Boekje over de Traanroeier
 • Datum: 25-10-2018
  Doe mee aan de Nacht van de Nacht in het Nationaal Park Lauwersmeer op zaterdag 27 oktober. Staatsbosbeheer organiseert een wandeling met de boswachter en de gemeenten schakelen van 18.00 uur tot 23.00 uur de openbare verlichting uit in de dorpen rond het Lauwersmeer.
  Nacht van de Nacht
 • Datum: 23-10-2018
  Prins Bernard Cultuurfonds steunt educatief project Zeehondencentrum PieterburenDeze week maakte het Prins Bernard Culfuurfonds bekend dat het een grote bijdrage doet aan een educatief project van Zeehondencentrum Pieterburen. Het project van het centrum heeft als doel te voorkomen dat zeehondenmoeders en –pups van elkaar gescheiden worden.
  Pup - Foto Zeehondencentrum Pieterburen
 • Datum: 23-10-2018
  Het Brainstormcafé van de Admiraliteitsdagen.

Pagina's