U bent hier

Google AdSense

Advertentieprogramma
Google AdSense is het advertentieprogramma dat wordt gebruikt door Waddenpost en waarmee inkomsten gegenereerd kunnen worden. Wie gebruik wil maken van het programma, wie wil verdienen aan de publicaties, moet zich bij Google AdSense aanmelden. Voordat er verdiend gaat worden moet de website van Waddenpost eerst een fiks aantal bezoekers per dag hebben. Hoe meer Waddenposters zich aanmelden hoe sneller we die grens hebben bereikt. Hoe meer linken er naar Waddenpost worden gelegd, hoe sneller de kassa kan gaan rinkelen.

Aanmelden
Google AdSense is een programma dat passende tekst- en beeldadvertenties levert die zijn afgestemd op de inhoud van de publicaties. Google AdSense is een zelfstandig advertentieprogramma, onafhankelijk van Waddenpost. Om te kunnen verdienen aan je werk op Waddenpost meld je je eerst aan bij Waddenpost en dan ook bij Google AdSense. Voordat je je aanmeldt bij Google AdSense zijn er een paar stappen die je moet doorlopen. Volg de stappen van aanmelding, neem de tijd om de uitleg en aanbevelingen te lezen en alles zal op rolletjes lopen.

Via deze link opent de Google AdSense pagina.
1. Je kunt je aanmelden door een nieuw account aan te maken of met een bestaand account. Aanmelden met een bestaand account gaat sneller.
2. Log in op je Google Account.
3. Vul bij 'Ik ga advertenties weergeven op' de URL van jouw Waddenposterpagina in. Die URL krijg je van Waddenpost, na je aanmelding op Waddenpost.
4. Selecteer je taal: Nederlands.
5. Ga akkoord met de voorwaarden en volg de stappen van Google AdSense tot en met voltooien.

Uitgever-id toevoegen
Na de aanmelding bij Google AdSense is er nog één essentiële stap te zetten. Het systeem van Google AdSense moet nog gekoppeld worden aan jouw Waddenposter publicaties, zodat advertenties via jouw account worden weergegeven en de inkomsten op jouw conto worden geschreven.
Log in op Google AdSense en kopieer de code van de uitgever-id. Die code begint met de letters pub en dan komt een lang cijfer. Ga naar Google AdSense Instellingen en plak deze uitgever-id in het veld ‘Google AdSense.’ Klik daarna op ‘basisgegevens wijzigen.’
Direct na het toevoegen staan er nog geen Google AdSense advertenties bij je publicaties, want Google AdSense gaat je account en prestaties eerst controleren. Na controle en akkoord bevinden worden de Google AdSense advertenties vertoond en kan het verdienen aan de advertenties beginnen.
Waddenpost heeft de maten en soorten van de advertenties al doorgegeven aan Google AdSense. Die hoef je zelf niet in te voeren. De advertentieblokken worden automatisch aangemaakt en vertoond bij je publicaties.

Googles AdSense Beleid
Lees het Google AdSense beleid goed door, om te voorkomen dat je account wordt geblokkeerd. Google AdSense stelt bijvoorbeeld heel duidelijk dat je niet op de advertenties op je eigen site mag klikken. Je mag ook geen familie, vrienden of lezers aansporen dat te doen. Je mag ook geen advertenties verbergen, zodat er op geklikt wordt terwijl de lezer denkt met een gewone link van doen te hebben. Google AdSense is heel streng in het handhaven van haar beleid en in het bestraffen van misbruik. Met strenge doch echtvaardige handhaving beschermt Google AdSense haar programma.
Blokkering betekent ook verlies van inkomsten.

Inkomsten bekijken
Je inkomsten kun je bekijken door in te loggen bij je Google AdSense. Je komt op de startpagina van Google AdSense terecht waar het inkomstenoverzicht staat weergegeven. 
Van je inkomsten uit Google Adsense advertenties hoef je niets af te dragen aan Waddenpost. Wat in het inkomstenoverzicht staat is voor de Waddenposter. De inkomstenverdeling (50% voor Waddenposter en 50% voor Waddenpost) heeft al plaatsgevonden. De uitbetaling wordt door Google AdSense geregeld.

Verdienen
Uiteindelijk bepaalt de hoeveelheid en populariteit van je publicaties hoeveel je eraan verdient. Dat is te beïnvloeden door frequent te schrijven, onderwerpen te kiezen waar je publiek over wil lezen en door zelf promotie te maken voor je artikelen.

Betalen
Google AdSense betaalt in principe maandelijks uit, mits de betalingsdrempel is overschreden. De drempel is €70,--. Als dat bedrag bereikt is betaalt Google AdSense voor het einde van de maand uit. Is het drempelbedrag niet bereikt, dan schuift het bedrag door naar de volgende maand en worden de verdiensten van die maand er bij op geteld.