U bent hier

Duizenden verrassingseieren op Langeoog

Duizenden verrassingseieren zijn aangespoeld op het Duitse Waddeneiland Langeoog. De kinderen van het eiland hebben de tijd van hun leven. Met zakken en grote tassen rapen ze de kleurige plastic containertjes, die een beetje op een ei lijken, van het strand. Ook lagen er Legoblokjes op de vloedlijn.

Een Deens schip had in de storm een lading verloren. De spullen spoelden aan op Langeoog. In de felgekleurde plastic doosjes zitten speelgoedjes van plastic, zoals Pokémon poppetjes.
De Deen voer van Rotterdam naar Bremershaven. Waarschijnlijk verloor het schip vijf containers, waarvan de meeste vermoedelijk zijn gezonken. De eitjes zijn door de luchtblazen binnenin uit de containers ontsnapt en door de golven meegevoerd tot Langeoog.

De inwoners van het Waddeneiland en de toeristen hadden een mooie stranddag met oogst van leuke strandvondsten. Het strand was in no time weer schoon.
Er kwamen ook veel plastic tassen en zakken mee naar het strand. Burgemeester Uwe Garrels van Langeoog is daar helemaal niet blij mee, vanwege de bedreiging voor milieu en vogels. De actie van de eilanders om het strand op te ruimen was dan ook meer dan welkom.

Bronnen: 

Friesch Dagblad
deredactie.be

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie