U bent hier

Overheid en Overig

Een moratorium voor de Sint, daar pleit ik voor. En dan niet een opschorting van het hele feest, maar een al dan niet tijdelijke uitbanning van Sinterklaas op televisie. Geen tonnen verslindende landelijke intocht meer met gemeenten die zich in keurslijven van schminkprotocollen moeten wringen of anders het gram van een deel van de natie over zich heen krijgen. Geen Sinterklaasjournaal...
5 beurzen voor masterstudenten beschikbaar
Afgelopen week is een unieke beeldbank gelanceerd voor Noord Nederland onder de naam FotoConnect. De beeldbank mag uniek worden genoemd omdat deze een fotobemiddelingsservice combineert met een functie op het gebied van Noordelijke regiomarketing. De beeldbank wordt op dit moment uitgerold in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland.
Laatste maand Culturele Hoofdstad van Europa geen einde maar een begin. ReOpening toont in november dynamiek nieuwe Fryslân
In januari 2018 is het startschot voor het project Canons van de Friese dorpen gegeven door Foppe de Haan. Sindsdien hebben ruim zestig dorpen zich aangemeld voor deelname. Op de website dorpscanon.nl kunnen zij hun lokale historische dorpscanon schrijven onder begeleiding van een redactie en een panel van deskundigen.
Gastvrijheids-goeroe Wouter Verkerk inspireert ondernemers in Noordoost Friesland.
Op vrijdag 26 oktober, de laatste dag van de herfstvakantie, vindt in Friesland de Coole Kidsnacht plaats. Een primeur. Tijdens de Coole Kidsnacht openen zo’n twintig Friese culturele instellingen na sluitingstijd hun deuren voor kinderen tot en met 12 jaar. Volwassenen mogen alleen ‘op vertoon’ van hun kinderen of kleinkinderen mee naar binnen.
Aandacht voor de duisternis.

Advertentie