U bent hier

Advertentie

Vasteland

In het kader van LF2018 heeft beeldend woordkunstenaar Connie Harkema ruim 50 schilderijen en gedichten gemaakt. Zij zijn dit hele jaar in verschillende samenstellingen en op diverse locaties te bezichtigen onder de titel "Friesland in Europa". Het Stadssonnet “Lente in Parijs” is te bekijken bij Galerie Kunst in Beweging, Hoofdstraat 1, Koudum.
Na vijf jaar klinkt de draaiorgelmuziek vrijdag weer door de straten van Dokkum. ,,De klanken zijn nog nooit zo mooi geweest’’, verzekeren Cor Anjema en Bennie van Boerum die actie hebben gevoerd om draaiorgel ‘De Granaet’ compleet te laten restaureren.
Donderdag 6 september ging het maritieme festival van Dokkum officieus los om 13.00 uur. Toen landde de NH90, een maritieme gevechtshelikopter, op het Harddraverspark, maar niet vóór het een rondje boven diverse Dokkumer wijken gemaakt had.
Hans Sas heeft in zijn eigen galerie een expositie lopen van het Groningerlandschap, waddenkust en de Dollard. Nog t/m 30 september te bezichtigen.
In het kader van LF2018 heeft beeldend woordkunstenaar Connie Harkema ruim 50 schilderijen en gedichten gemaakt. Zij zijn dit hele jaar in verschillende samenstellingen en op diverse locaties te bezichtigen onder de titel "Friesland in Europa". Het Stadssonnet “Lente in Berlijn” is te bekijken bij Galerie Kunst in Beweging, Hoofdstraat 1, Koudum.
Vogelfestival.
Op zondag 16 september vindt in Nationaal Park Lauwersmeer het 'Vogelfestival: kom uit je nest!' plaats. In het water van het Lauwersmeer, vlakbij het festivalterrein, bouwt Beeldhouwer Izaak Zwartjes een levensgroot nest. Op dinsdag 28 augustus is hij samen met zijn vriend Pieter Vreeken in twee bootjes vertrokken vanuit Leiden.
Vanaf de stad Groningen, recht naar het noorden, in het weidse land met de vergezichten, ligt het kleine dorpje Kantens...

Advertentie