U bent hier

Advertentie

Ameland

De vertellers van Ameland Vertel! hebben een vertelprogramma voor tijdens de Kunstmaand. Het vertelcafé vindt plaats in de Heerskamer van Herberg De Zwaan in Hollum. Op 16, 17 en 18 november zijn er elke middag vier vertellingen van ongeveer 20 minuten.
In deze editie leest u hoe 40 jaar geleden de melkpijpleiding onder de Waddenzee naar Ameland werd aangelegd. Ook een verhaal over hoe Amelander schippers werden gekaapt en er zijn nieuwe boeken over het eiland verschenen. Ook nieuws over de kunstmaand in de musea Sorgdrager en Swartwoude en een aankondiging van een lezing over de naoorlogse walvisvaart.
De Gezellige Tafel op 22 november 2018 voor een verrassende ontmoeting en goed gesprek. Voor iedereen die een beetje gezelschap wil.
Maak tijdens de Kunstmaand op Ameland een tour langs 10 gerenommeerde Amelander restaurants en geniet van verfijnde amuses met een heerlijke bijpassende wijn. Iedere woensdag t/m zondag in november 2018 kun je de route doen.
Meer dan 100 kunstenaars op diverse locaties.
Amelands Produkt heeft er er een nieuw lid bij: Wad ‘n Keuken Ameland maakt heerlijke ambachtelijke kroketjes met Amelander rundvlees.
Alsof de Waddenzee zijn adem inhield. Zo stil was het in de Ballumerbocht bij de première van Skiemer Wad. Een betoverende zonsondergang met weerschijn in geulen en af en toe een vogelgeluidje waren het ultieme decor van de voorstelling waarmee de oplevering van de Waddendijk en ‘mienskip’ van het culturele hoofdstadjaar werden gevierd.
[In het Nederlands] In Hollum staat een huis. Niet zo’n groot huis, maar ook niet echt klein. Het is een huis met alles erop en eraan. Stevige bakstenen muren, rode dakpannen op het dak en als je er binnenstapt is het er warm en knus. Het is warm, want het vuur brandt in de schouw en aan het hangijzer hangt een grote kookpot met … uien, wortelen, prei. Als ik het goed ruik ...

Advertentie