U bent hier

Advertentie

Texel

Op 8 augustus is bij Ecomare van alles te ontdekken over deze bijzondere dieren op 9 augustus staat Kaap Skil in het teken van de walvis. Bij Ecomare gaat het over de dieren, hun leefwijze en bedreigingen, bij Kaap Skil staat de geschiedenis van de walvisvaart centraal.
Het werk zit erop: Rietdekkersbedrijf Van der Zee uit Oudebildtzijl heeft de kap en romp van molen De Traanroeier van nieuw riet voorzien. De molen ziet er stralend uit. In totaal zijn de rietdekkers twaalf weken bezig geweest. Met slechts een keer één regenbuitje en niet teveel wind waren de omstandigheden de hele periode ideaal.
Het Waddengoud gecertificeerde Vogelinformatiecentrum Texel organiseert vanaf juli t/m november 2018 vogelexcursies per boot over het Wad. De tocht duurt 2,5 uur en de schippers van De Borus gaan langs de mooiste plekken tussen Texel en Vlieland.
Kruiden kennen vele toepassingen. Er zijn geneeskrachtige, giftige en smakelijke kruiden, kruiden waar verfstoffen uitgehaald worden of die gebruikt worden vanwege hun geur. Van de een wordt de wortel benut, van de ander het blad of de vrucht. Voor wie meer wil weten over de verschillende toepassingen van kruiden organiseert de Oudheidkamer twee keer de workshop Kruiden.
Hans Jongendijk, vrijwilliger van Museum Kaap Skil, had er een megaklus aan: het opknappen van het fuikenbootje van het museum. Op donderdag 28 juni werd het prachtig gerestaureerde bootje te water gelaten. Het beeld van de Skilsloot met het Skilder straatje in het openluchtmuseum is weer compleet.
Twee jaar geleden is het traject gestart en nu is de felbegeerde toekenning binnen: de Oudheidkamer is opgenomen in het Museumregister! Er is een hoop werk aan vooraf gegaan, waar ook een aantal vrijwilligers van het museum intensief aan heeft bijgedragen. De erkenning als Geregistreerd Museum is een mooie beloning voor alle inspanningen.
Op zaterdag 30 juni is de Dag van het Wad. Op Texel worden verschillende activiteiten georganiseerd om het wad onder de aandacht het brengen. Van een robbentocht met een zeehondenwetenschapper aan boord tot een wadexcursie. Bij Ecomare zijn de bewoners van het wad onder de microscoop te bekijken.
Op donderdag 21 juni 2018 vindt het ‘Langste dag diner’ plaats op Texel.

Advertentie