U bent hier

Over Waddenpost

Waddenpost, laat eens wad van je horen

Waddenpost is het online waddenplatform, dat van onder tot boven het waddengebied ademt. Het is de Wiki voor de Wadden. Waddenpost ontsluit artikelen, blogs, gedichten, foto’s en filmpjes van een grote verscheidenheid aan onderwerpen met één grote gemene deler: het waddengebied. De rode draad van de 24 uur per dag en zeven dagen per week toegankelijke website wordt gevormd door de wetenswaardigheden over de Waddenzee, de Waddeneilanden en de Waddengemeenten op het vasteland van Denemarken, Duitsland en Nederland.
Of het nu gaat over de natuur, cultuur of het weer; alle onderwerpen passeren de revue in woord, foto of bewegend beeld.

Van Texel tot Koresand
Waddenpost is op 3 augustus 2013 gestart en vandaag staan er al 8863 bijdragen op de website. Het aantal wordt dagelijks aangevuld door 443 Waddenposters, waddenliefhebbers die hun informatieve artikel, foto van een zonsondergang, filmpje van een evenement, gedicht, liedtekst of blog publiceren op Waddenpost. De gepubliceerde bijdragen zijn gerubriceerd naar land, eiland, zee en vasteland en gegroepeerd met sleutelwoorden. Waddenposters bundelen hun bijdragen in eigen WP-Bundels.

Je vindt artikelen en foto’s over Ameland en alle andere Waddeneilanden, over de Waddenzee en over het vasteland dat grenst aan de Waddenzee. Er is te lezen over Eten & Drinken, Kunst & Cultuur, Milieu, Sport, Strand & Zee, over Wonen & Werken. Tevens is er WaddenNieuws te lezen en is er te genieten van WaddenBlogs en kunst van de wadden.

Broedplaats
Zoals de Waddenzee de kraamkamer van menig visje vormt, is Waddenpost dat voor informatie over het waddengebied. De website is een broedplaats voor wie over dat gebied wil publiceren. Waddenpost is voor iedereen die persoonlijk of professioneel is geïnteresseerd in het gebied en wordt door waddenliefhebbers aangevuld. Met elkaar werken ze aan een diverse communicatie over het gebied, gesymboliseerd door de schelp.

Schelp
De schelp is het symbool voor de natuur van de wadden. Uit de mondopening van de schelp komen enkele geluidsgolven, die het communiceren weerspiegelen. De schelp is voorzien van diverse stippen, die staan voor de eilanden, zandbanken en ook symbool staan voor de publicaties op Waddenpost. Een schelp is tevens een huis voor nieuw leven, een metafoor voor Waddenpost als broedplaats voor inspirerende waddenervaringen en nieuwe publicaties over de wadden.

Waddenpost voor Waddenliefhebbers
Als een torenvalk biddend in de lucht, een soayschaap grazend in de duinen en een kluut die met zijn snavel op het wad maait op zoek naar lekkere hapjes, kan een waddenliefhebber zoeken naar en grazen in de informatie op Waddenpost. De verschillende Waddenposters hebben elk hun eigen specialiteit en invalshoek. Ze kiezen elk hun favoriete vorm: voor de een is dat een gedicht, een foto van een zonsondergang, voor de ander een video van een eilandevenement. Het staat allemaal op Waddenpost, met als gemeenschappelijke deler de liefde voor het gebied en de vreugde van het publiceren daarover. Als je al geen waddenliefhebber was, louter en alleen omdat je het gebied nog niet kende, kun je nu eerst op smartphone, tablet of PC je hart ophalen aan de beschikbare informatie, er eventueel nog wat vragen over stellen of er op reageren, om vervolgens dit Werelderfgoed met eigen ogen te bekijken. Om de zonsondergang zelf vanaf een eiland te aanschouwen, om de slik van het wad te ruiken en om de vogels van het waddengebied te horen.

Waddenpost als inspiratie
Elke waddenliefhebber die kan schrijven, fotograferen en filmen kan Waddenposter worden en zelf bijdragen aan een nog uitgebreidere verzameling informatie over het gebied. Door groei wordt Waddenpost steeds waardevoller. Wie eenmaal Waddenposter is inspireert zichzelf en anderen en levert een enthousiasmerende bijdrage aan de Waddenzee en alles daaromheen.

Merk
Waddenpost is als merk geregistreerd bij het Benelux-Bureau voor Intellectuele Eigendom, het BBIE.
Het depotnummer is 1270551.

Waddenpost is een initiatief van Persbureau Ameland.

Meld je rechtsboven op de homepage aan om ook Waddenposter te worden.

Copyright © Waddenpost.nl 2013