U bent hier

Ameland Vandaag - Midas Dekkers

Midas Dekkers schuift aan bij Pauw en vertelt over zijn bezoeken, per solex, aan de Waddeneilanden. Hij bezocht ze alle vijf en vertelt in de serie die in april en mei 2018 op tv wordt uitgezonden over de natuur, over wat hij mooi vindt, waar hij zich zorgen over maakt en wat hij een slechte ontwikkelingen vindt.

Bioloog Dekkers is een liefhebber van de eilanden en constateert dat ze de afgelopen decennia veranderd zijn. In de winter spelen de eilanders eilander, zegt hij. Dan gaan de Waddeneilanders biljarten. In het voorjaar krijgen ze weer jeuk in wijsvinger en duim en in de maanden daarna wordt er hard gewerkt en geld verdiend. Eigenlijk, vindt Dekkers, zouden er wat minder mensen naar de Waddeneilanden moeten trekken, want ze dreigen ten onder te gaan aan massatoerisme.

⇒ Abonneer op het YouTubekanaal Ameland Vandaag en mis geen filmpje meer - klik aan het einde van de film op het Ameland Vandaag-logo en dan op Abonneren. 

⇒  Wilt u reageren? Zet uw reactie (ook) onder het filmpje. Klik daarvoor op het YouTube-logo, rechtsonder op het filmpje.

⇒  Delen en Liken (duimpje op) van harte aanbevolen.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie