U bent hier

AmBo ... Hier Bonaire

Ook hier is de Sint eindelijk aangekomen, hij moest natuurlijk alle eilanden hier af. En dat duurt uiteraard. En dan zijn er uiteraard de cruiseschepen die plaats innemen in de haven. Maar het was, zoals elk jaar, een heerlijk vrolijk, kleurrijk en uitbundig gebeuren. Gelukkig hebben we hier niet van de onverkwikkelijk toestanden gehad als bij jullie. Uiteraard zijn er mensen die anders denken over zwarte Piet, maar over het algemeen gaat men er vanuit dat het een vrolijk en gezellig kinderfeest is.

Ik had het net over die cruiseboten. Het is momenteel het cruiseseizoen en dat is te merken. Elke dag ligt er wel een tot twee enorme gevaarten in den haven. Dit jaar is trouwens 50 jaar geleden dat de eerste cruiseboot hier aankwam. En die bracht, heel bijzonder, de Sint en zijn entourage met zich mee. Er is hier elke maand een poëzieavond bij volle maan. Daar kan je je eigen werk voordragen. Ik wil al lang gaan, maar het is er nog niet van gekomen. Verder is elk eind van den maand de “tast of the Caribbean”. Dat is een soort markt met cultuur, eten, gebruiken van hier voor alle toeristen. Ook is er elke maand een cultuurmarkt in Rincon, te vergelijken met de Ambachtelijke Dag. Dat is enorm leuk om te gaan beleven.

Sinterklaas is hier echt een kinderfeest. Het leeft hier niet zoals in Nederland. Hier wordt eerder aan Thanksgiving gedaan en nu hangt bijvoorbeeld al overal kerstversiering.

Dit wordt weer een korte blog, want mijn batterij is bijna leeg. Ik vind het elke keer weer zo leuk om van jou alle nieuws te lezen. Nou, Jeanet, ik stop nu het anders stopt de iPad me wel..... tot de volgende keer.

Average: 5 (2 votes)
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.
afbeelding van Jeanet
Ha Ria, aan de andere kant van de wereld, mijn laptop heeft stroom en ik schrijf je gauw weer via ons correspondentieblog. Nu moet ik eerst de kalender van Faber Wijnberg afmaken en dan is er weer tijd voor dit soort zaken. Laters!

Advertentie