U bent hier

Fossielvrije Fietstocht door Fryslân

Duurzaamheidsorganisatie Urgenda organiseert een driedaagse fietstocht door de Fryslân op 8, 9 en 10 oktober. Fietsen is veruit de gezondste fossiel-vrije manier om ergens te komen. Doorwaaien, tegenwind, maar soms ook heerlijke wind in de rug. Dat geldt ook een beetje voor de vele fossiel-vrije initiatieven die tijdens de fietstocht bezocht worden.

Ook die initiatiefnemers hadden soms tegenwind en de laatste tijd opvallend vaak win mee. Fryslân werkt hard aan een circulaire economie. Urgenda is met deze fietstocht van plan om alle fossiel-vrije Friese projecten in het zonlicht te zetten.

Fossiel-vrij is de toekomst. Alleen al daarom blijft het verbazingwekkend dat er nog steeds plannen zijn voor nieuwe gaswinningen onder de Waddenzee. De Elfwegentocht is het zoveelste bewijs dat er zonder gebruik van fossiele brandstoffen als aardgas of aardolie nog heel veel economische ontwikkeling mogelijk is. De omwenteling van fossiele energie naar duurzame energie heeft soms iets weg van zo’n beroemd citaat van Johan Cruijff ’je gaat het pas zien als je het doorhebt’. 

We hopen dat veel mensen tijdens die drie dagen met Urgenda op de fiets stappen. 

Bronnen: 

Waddenvereniging

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie