U bent hier

Schiermonnikoog, ander land

Reisgids voor een kleintje met inhoud:

“Schiermonnikoog, ander land”

Rust en absolute duisternis. Praktisch het hele eiland is Nationaal Park. Schiermonnikoog mag klein van stuk zijn, je krijgt wel waar voor je bezoek. ‘Lytje Pole’, de Benjamin van onze bewoonde Waddeneilanden, heeft verrassend veel kwaliteiten in huis.

Zo is het officieel de donkerste plek van Nederland. Met de breedste stranden van West-Europa. Met niet één, maar twee vuurtorens. Voedselrijke biotoop voor exotische vogels en andere, gevleugelde passanten. Schiermonnikoog staat bekend als Michelinster onder de ‘wegrestaurants’ voor tienduizenden trekvogels in het Waddengebied. Nieuwsgierig? Blader eens door de reisgids “Schiermonnikoog, ander land”. Met 144 pagina’s boordevol informatie voor badgasten, foto’s om bij weg te dromen, interviews met markante eilanders en sfeervolle verhalen.

Schiermonnikoog is een echt fietseiland, de auto blijft in Lauwersoog staan. Of in Esonstad natuurlijk. Want dit is het enige Nederlandse Waddeneiland dat je vanuit twee verschillende provincies (Friesland én Groningen) kunt aanvaren.

Uniek in z’n soort, met een eigenzinnig karakter, geboetseerd door zee, zand en wind. Zo vertellen de vele tastbare elementen uit de Tweede Wereldoorlog een intrigerend verhaal op Schiermonnikoog. In de door Hitler opgerichte Atlantikwall (een kustverdedigingslinie van Noorwegen tot de Spaanse grens) nam ´Schier´ een strategische positie in. Dankzij tot publieksattractie getransformeerde restanten van WOII – zoals het bunkermuseum - trekt het eiland nu ook een groeiende schare geïnteresseerden in oorlogshistorie.

Dat en meer staat te lezen in “Schiermonnikoog, ander land”. De reisgids is een coproductie met FennArt Reclame en Marketing uit Steenwijk en voor 15 euro te koop via de webshop van de uitgever Friese Pers Boekerij (www.noordboekwinkel.nl) of gewoon in de boekhandel.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie